Pjongjang, 31 ledna (KCNA) -- Korejský lid si oblíbil fermontovaného platýse s různými druhy koření a obilovin.
Toto jídlo má dlouhou historii hlavně v pobřežních oblastech Koreji a recepty liší podle lokality.
Lid Jihohamgjongské provincie upřednostňuje jídla z platýse, zatímco lid Konguonské provincie má radši poloka.
Fermentovaný platýs smíchaný s kroupami je více populární a výživný. K jídlu se používají především ryby chycené od prosince do března.
"Tanguibogam" encyklopedie tradiční korejské medicíny, říká, že platýs je dobrý pro zotavení po nemoci a kroupy zahřejí tělo, obvzláště v zimě a jsou též dobré jako prevence cukrovky a nadýmání.
Nadívané česnekem a papričkama je toto jídlo lepší v prevenci rakoviny než kimči (nákládané zelí).
Je zajímavé, že každé korejské jídlo je vlastně lék, takže pak není potřeba lékařů. Tím se to vysvětluje. Džuče je věčné!
Prohledat tento blog
pátek 1. února 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat