Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 25. února 2013

Ženy, kterým se říká "Děvčata z Pjongjangu"

Pjongjang, 25. února (KCNA) -- Je dobře známo v KLDR, že před 20. lety Pjongjangské dívky dobrovolně odešly pracovat do dolu mládeže Téhung.

Vůdce Kim Čong Il velmi ocenil jejich skutky a zajistil, že jejich vznešený duchovní svět a pohled na život byly známi po celé zemi.

Když v květnu Džuče 98 (2009) prováděl inspekci dolu, tak si prohlédl Téhungksá Dům nudlí a řekl, že byl překrásně postavený.

Během inspekce dolu v říjnu 2011 navštívil tuto restauraci a velmi ocenil její zaměstnance za to, že ji sami postavali za jeden rok.

Také ocenil kuchaře za dobrou službu horníkům.

Byl velmi potěšen, když se dozvěděl, že většina kuchařů jsou ženy, které před 20. lety dobrovolně odjely z Pjongjangu pracovat v dole, v době, kdy byly ještě dívkami.

Pak dojatě nazval tyto čtyřicátnice "Pjongjanskými děvčaty" známými po celé zemi.

Pak se s nimi vyfotografoval a navrhl, aby fotografie byla nadepsaná "Pjongjangská děvčata".

Později je pozval do Pjongjangu a osobně jim vybral obchod, kde si mohly koupit dárky pro rodiče, které uvidí po desetiletích. Řekl, že to všechno zaplatí.

Během jejich pobytu v Pjongjangu na jejich počest uspořádal recepci.



Kim Čong Il se postaral o rozvoj komunismu v KLDR tím, že všechno za všechny zaplatil. Jen co se odhadu věku žen týče neměl Kim Čong Il moc štěstí. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat