Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 1. února 2013

오백 (500)

Londýn, 01/02/2013 -- Je to neuvěřitelné, ale na tomto blogu už je 500 příspěvků, tedy zpráv buď z KLDR, nebo o KLDR, popřípadě zpráv, co se tváří jako, že jsou z KLDR.

Když jsem začal psát tento blog, tak mě ani nenapadlo, kolik toho psaní nakonec bude. Moje první myšlenka byla, že bych si bral zprávy z KCNA, trochu je upravil, aby byly veselejší a pak bych je publikoval. Jak se během několka dní ukázalo, nebylo potřeba je ani moc upravovat, stačilo je jen přeložit.

Poslední dobou už je to opravdu složité najít nějaký zajímavý článek, který by mě překvapil. Jinak řečeno, čím víc se člověk pohybuje ve světě KLDR, tím víc zjišťuje, že se prostě věci opakují. S odstupem několika let mohu s klidem říct, že 75% článků je kopie, lehká modifikace článku, který už dávno vyšel. Tím pádem je složitější přispívat.

A tím se dostávám k zásadní novince - od teď budu publikovat nejen zprávy KCNA (a podobných periodik), ale také překlady knih "Nesrovnatelně velcí muži" (míněno Kim Il Sung a Kim Čong Il).

Doufám, že si to užijete jako já.

A jelikož je dobrým zvykem jako oslavu nějakého výročí přidat hezký bonus, veselou příhodu z natáčení apod. ani já nezůstanu dlužen.

Jedná se o děkovný telefonát Rady Velvyslanectví KLDR v ČR. No poslechněte si sami! Upozorňuju, že telefonát je 100% autentický, nejedá se o podvrh, ani vtip.

Mějte se baječně a především 위대한 주체 사상 만세 (sláva velké myšlence Džuče)

Žádné komentáře:

Okomentovat