Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 17. května 2013

Ovocný čaj z odpadu

Kim Čol Song z Kim Il Sungovi Univerzity navštívil ovocnou továrnu Tedonggangské kombinované farmy, kde viděl hromadu jablečného odpadu. Funkcionář továrny mu řekl, že velké množství jablečného odpadu se tu hromadí po léta. Pak mu hlavou prolétla myšlenka. A ta byla, aby z odpadu udělal čaj.

Tak začal vymýšlet, ale přišly těžkosti. Pokud by byla použita organické rozpouštědla, tak by extrakce základní ingredience jablka byla velmi drahá.

Byl neúnavný za účelem nalezení metody extrakce, které by vyhovovaly současným podmínkám. Každy den pokračoval v komplexních a náročných experimentech a opakoval chyby. Ale jeho odvaha ho nezradila.

Studoval přirozený rozpouštěč krevních sraženin, poslední výkřik bioinženýrství. Teď se mu říká slibný výzkumník.

Ve výzkumu mu pomáhal tým včetně Kim Ju Šina z oddělení životní vědy, a tak po mnoha stovkách náročných dnech uspěl nalezení metody extrakce základní ingredience z jablečného odpadu. Jeho metoda umožňuje výrobu jablečného čaje za nízkou cenu. Úspěch jeho výzkumu připravuje podmínky pro výrobu čaje z jiného ovoce.


Tak po bramborovém čaji se v Koreji bude pít čaj z několika let starého, dobře uleželého a rozpouštěčem rozpuštěného, jablečného odpadu. Dobrou chuť. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat