Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 14. května 2013

Za vojákův život

Voják Korejských lidových sil vnitřního nasazení byl na své pravidelné obhlídce, když poblíž vypukl požár. Bez zaváhání a strachu běžel k požáru, aby jej uhasil. Za chvíli upadl do bezvědomí. Byl odeslán do Džangangské provinční lidové nemocnice.

Lékařské vyšetření ukázalo popáleniny na 63% těla.

Samozřejmě dýchal z posledních sil. Dokonce jeho spoluvojáci, kteří za ním přiběhli do nemocnice, ho nepoznali. Tak vážně popálený, každá sekunda mohla být jeho poslední a tak mohl skočit drahý život, o který se tolik staral Drahý vážený Maršál Kim Čong Un.

Doktoři a sestry a studenti z blízké Lékařské univerzity Kanggje ho přišli zachránit. Udělali všechno co bylo možné - dali mu kyslík, transfúzi krve a léky proti kontaminaci. Byla provedena operace, která by jej zachránila z spárů smrti.

Potom bylo potřeba darovat kůži. Doktoři si jako první nechali uříznout svoji kůži. Když se to rozneslo, tak mnoho lidí přišlo do nemocnice, aby nabídlo svoji kůži.

110 lidí darovalo kůži, celkem 3800 cm2 (0.38m2, 34cm2 na dárce, pozn. překl.) kůže bylo pacientovi transplantováno.

Bitva o život vojáka trvala 190 dní. Nakonec byl zachráněn a po mnoha dnech rekonvalescence opustil nemocnici a znovu stojí na stráži.



Tak to máme dalšího kožence. Tentokrát se jedná o klon zachránce vlastním tělem a fakuli. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat