Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 8. května 2013

Hrdinka, pýcha země

Ri Kjong Šim, řidička provozu náležející do Centra kontroly provozu Úřadu lidové bezpečnosti města Pjongjang, byla oceněna titulem Hrdina KLDR, nejvyšší poctou občanu republiky.

Nekonečně věrna Straně a Vůdci vykonávala svoji funkci jak nejlépe mohla a přispěla tak k bezpečnosti provozu hlavního města. Je to pochválení hodný dopravní náčelník a věrná dcera Strany, která v nečekaný okamžik prokázala ducha hrdinného sebeobětování, při ochraně Vůdce a zajistila bezpečnost mozků naší revoluce.

Je 22 let stará a nastoupila službu 30. dubna 2008.

I přes svůj věk se stala zářícím příkladem pro všechen lid a vojáky.

Všechny ulice vinoucí se hlavním městem jsou naplněny potem oddané služby řidičů provozu.

V dešti i za slunce stojí na svých místech.

Hrdinka Ri často nazývala milými názvy déšť, sníh a pouliční lampy, když jim říkala "sladký déšť, zpocené teď (sic, pravděpodobně myšleno sladký sníh)a sladká světla".

Řidiči by jí říkali "pintlich", nebo "bigotní", slova která se vztahují na dívky tvrdých pravidel, které nemají kousek pochopení pro neukázněné. V jiném významu to byl výraz řidičů, kterým prokazovali úctu a lásku k této dívce.

Ri se dobrovolně stala řidičkou provozu.

Za svého dětství slyšela mnoho dojemných příběhů a řidičkách provozu, což ji později přimělo udělat rozhodnutí pro budoucnost a stát se řidičkou provozu.

Jednoho dne se strhla průtrž mračen. Když jí skončila směna, tak kamsi běžela skrze déšť.

"Kam běžíš?" volal na ní její závoj (sic, pravděpodobně míněno přítel).

"Tamhle zastavilo auto", odpověděla. Dívka tušila, co tím myslela a běžela za Ri. Viděla, jak Ri pomáhá řidiči opravit auto se šroubovákem v ruce. Byl pozdní podzim a silně pršelo. Třásla se zimou v dešti, ale i tak zůstala než auto nastartovalo motor. Pak se usmála a rozloučila se s řidičem.

Vždy si byla vědoma, že bránit bezpečnost mozků revoluce je způsob, jak zajistit blaho a budoucnost země a štěstí a bezpečnost lidu.

Přísahala si "Budu vždy na svém místě pevně jako vždy, jako štít chránící Vůdce revoluce a bezpečnost mých drahých spoluobčanů."

Ri Kjong Šim, v současnosti Hrdinka republiky, stále stojí na svém postu na křižovatce hlavního města.





Tak stále nevíme, co tak převratného udělala. Patrně postát se šroubovákem v ruce v dešti v KLDR stačí na to, být hrdinou. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat