Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 17. listopadu 2009

Chonggak Kimci

Toto se stalo jednoho dne v listopadu Juche 62 (1973)

President Kim Ir Sen, vudce pracujicich, myslitel a vojevudce, z chuti vypravel o puvodu kimci a o tom, jak se siri svetem a zeptal se predstavitelu, jestli nekdy ochutnali "chonggak" kimci.

kimci je korejske narodni jidlo, vetsinou varene korenene zeli na zpusob zelneho listu

Predstavitele slyseli o "chonggak" kimci poprve v zivote a vubec nikdy ho neochutnali, takze nemohli odpovedet na otazku. Kdyz to President zaslechl rekl jim, aby si ho urcite udelali a ochutnali.

President rekl nasledujici: "chonggak" kimci pochazi ze casti na sever od Pyongyangu. Nazyva se "chonggak" kimci, jelikoz se dela z rannych redkvicek. Je delane metodou soleni redkvicek s nati, okorenenim ruznymi korenimi a prelitim trochou polevky. Dalo by se rict, ze "chonggak" kimci je puvodni kimci spolu s "tongchimi" (ridke redkvickove kimci).

A pokracoval - redkvicky nemohou diky pocasi na severu uplne vyrust. Lide je tedy sbirali a zavarovali na kimci. A byly tak lahodne, ze se rozsirili po cele zemi. Nodle chutnaji nejlepe s polevkou z tohoto kimci.

Jak ho predstavitele poslouchali byli prekvapeni, jak bohatou znalost jidelnicku, vetsi nez experti, ma.




Kimci je jidlo budoucnosti a budeme ho varit dle receptu Kim Ir Sena, experta na svetovy mir, Juche a kimci. Proradny imperialiste zajdou na ubyte, jelikoz neji kimchi a ani nevi, jak se vari. Vpred s "chonggak" kimci. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2009/200911/news16/20091116-09ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat