Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 15. září 2015

Ředitel NÚRV promluvil o úspěchu v průzkumu vesmíru

Pjongjang, 14. září (KCNA) -- Ředitel Národního úřadu rozvoje vesmíru (NÚRV) dal v pondělí rozhovor KCNA ohledně úspěchů vědců a techniků na poli rozvoje vesmíru u příležitosti 70. výročí založení Korejské strany pracujících.

Řekl:
Na poli rozvoji vesmíru také zaznamenáváme úspěchy, stejně jako v jiných oblastech.

NÚRV dokončuje práce na vývoji nového meteorologického satelitu, který positivně přispěje k rozvoji ekonomiky a pokročila ve vývoji geostacionárního satelitu, nové fáze vývoje družic.

Byl také zaznamenán úspěch ve výstavbě startovacích ramp pro satelity vyššího dosahu a položili jsme tak základy pro národní průzkum hlubokého vesmíru.

Průzkum vesmíru se stal celosvětovým trendem a mnoho zemí vyrábí a vypouští družice za různým účelem, včetně komunikace, GPS, zemědělství, meteorologie a hledání materiálů.

Družide KLDR jsou mírovým projektem, který se snaží o vývoje vědy a technologie a přispívá k budování velmoci a zlepšení životního standardu lidí.

Vesmírný rozvoj pro mírové účely je legitimní právo suverenního státu, které uznává mezinárodní právo a Strana a Lid KLDR jsou plně odhodláni využít tohoto práva bez ohledu na názory jiných.

Svět uvidí několik družic Sungunské Korei vyletět do oblohy v čase a místě, které rozhodne Ústřední výbor Korejské strany pracujících.



A jak všichni ví, rozdíl mezi družicí a mezikontinentální raketou je pouze v nákladu. Džuče je věčné!

PS: všimli jste si, že ředitelé v KLDR nemají jména?

Žádné komentáře:

Okomentovat