Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 7. srpna 2015

Zakotven Pjongjangský čas

Pjongjang, 7. srpna (KCNA) -- KLDR se rozhodla vytvořit svoji časovou zónu u příležitosti 70. let od osvobození.

Dekret Presídia Nejvyššího lidového shromáždění KLDR vydaný ve středu říká:

Bylo to 15. srpna kdy President Kim Il Sung, mecenáš národního vzkříšení a nesrovnatelný vlastenec, rozdrtil vzdorující Japonské imperialisty tím, že podnikal cesty proti-japonských krvavých bitev a osvobodil Koreu. Byl to den národního významu, který ukončil národní utrpení a přinesl radikální obrat v tvorbě národního údělu a údělu jeho Lidu.

Podlí japonští imperialisté spáchali takové neodpustitelné zločiny, že dokonce odebrali Korejcům svoji časovou zónu a nemilosrdně pošlapali zemi s 5000-letou historií a kulturou a prováděli neslýchanou politiku vyhlazení Korejského národa.

Je pevnou vírou a vůlí vojska a lidu KLDR přinutit Japonské imperialisty zaplatit za svoje monstrózní zločiny po jedno století, pevně bránit národní suverenitu a prokázat na věčnost důstojnost a sílu velkého národa hory Bekdu, který září slavnými jmény Kim Il Sunga a Vůdce Kim Čong Ila.

Presídium Nejvyššího lidového shromáždění KLDR se rozhodlo na základě neotřesitelné víry a vůle lidu a armády k 70. výročí osvobození Korei:

Prvně, čas na 127 stupni a 30 minutě východní délky bude opožděn o 30 minut od současného času a bude zakotven jako standardní čas KLDR a nazván Pjongjangským časem.

Za druhé, Pjongjangský čas bude vytvořen 15. srpna Džuče 104 (2015).

Za třetí, Vláda KLDR a příslušné orgány učiní praktické kroky k naplnění tohoto dekretu.



Tak po vlastním kalendáři tu máme časovou zónu - jen nechápu, proč se také nejmenuje Džuče. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat