Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 25. srpna 2015

Konala se naléhavá schůzka Jihu a Severu

Panmundžom, 24. sprna (KCNA) -- Naléhavá schůzka jihu a severu, která se v Panmundžomu konala od soboty, skončila v pondělí.

Schůzky se za sever zúčastnil vice-maršál Korejské lidové armády (KLA) Huang Pjong Sou, člen Presidia Politického byra Ústředního výboru Korejské strany pracujících, pod-předseda národní obranné komise KLDR a ředitel Politbyra KLA a Kim Jang Gon, člen politbyra a náměstek ÚV KSP a za jih Kim Kuan Džin, náčelník Státní bezpečnosti Čonguandé (Modrý dům) a Hong Jong Pjo, ministr Sjednocení.

Kontaktní skupina severu a jihu do detailu prodiskutovala zásadní otázky zmírnění vojenské konfrontace, zabránění konfliktu a podpory rozvoje vzájemných vztahů a vydala toto společné tiskové prohlášení:

Naléhavá schůzka na vysoké úrovni se konala v Panmundžomu od 22. do 24. sprna.


Přítomni byli za Sever Hunag Pjong Sou, ředitel politického byra KLA a Kim Jang Gon, náměstek ÚV KSP a za jižní stranu Kim Kuan Džin, Státní zástupce pro bezpečnost Čonguandé a Hong Jong Pjo, ministr sjednocení.

Obě strany prodiskutovali otázky zmírnění vojenského napětí, které se nedávno zhoršilo a otázky zlepšení vztahů mezi severem a jihem a vydali toto prohlášení:

Sever a Jih souhlasí s rozhovory mezi úřady v Pjongjangu a Soulu a to co nejdříve za účelem zlepšení vazeb mezi Jihem a Severem a domluvili sena rozhovorech a vyjednávání v budoucnosti.

Sever se vyjádřil politování nad explozí miny, která se stala na jižní straně Demilitarizované zóny podél Vojenské demarkační linie (VDL), při které se zranili vojáci jižní strany.

Jižní strana zastaví propagandu vysílanou na sever podél VDL a to v 12:00 25. srpna, pokud nedojde neočekávaným událostem.

Severní strana souhlasí s odvoláním válečného stavu k tomuto okamžiku.

Sever a Jih souhlasí se povolením shledání rodin rozdělených na jihu a severu a to u příležitosti dožínek a budou dále v kontaktu aby umožnili další setkání rozdělených rodin. Dále obnoví kontaktní skupinu Červeného kříže.

Sever a Jih souhlasí s posílením činnosti nevládních organizací na různých polích.



To se tedy divím - KLDR lituje něčeho, co se podle ní vůbec nestalo a s čím nemá nic společného a jedná přitom s lidmi, která ještě nedávno slibovala zabít při nejbližší příležitosti. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat