Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 25. června 2015

Kim Čong Un provedl inspekci nového terminálu Pjongjangského letiště

Pjongjang, 25. června (KCNA) -- Kim Čong Un, První předseda Korejské strany pracujících, První předseda národní obranné komise KLDR a Vrchní velitel Korejské lidové armády spolu s Ri Sol Džu na místě vedl nový terminál Pjongjangského letiště, které byl úspěšně dokončen.

Nejdříve si terminál prohlédl ze svého letadla.

Řekl, že terminál byl mile postaven a vytyčil úkoly pro renovaci celého areálu, aby byl v harmonii s nově postaveným terminálem.

Zdůraznil, že okolí letiště, včetně okresu Susan a JZD Tekam by mělo být renovované, aby lépe sloužilo jako brána do hlavního města a to podle obecného plánu Strany pro rozvoj oblasti letiště a měla by být postavena dálnice a rychlovlak do centra města, aby byl zajištěn hladký transport.

Pak se vydal po chodbách nástupních mostů terminálu a prohlédl si nově postavený terminál.

Byl velmi spokojen, když viděl nově postavený terminál v harminii s moderním citem pro architekturu a národním charakterem.

S potěšením poznamenal, že brány letiště byly postaveny takovým způsobem, že jsou v souladu s národním charakterem a předek a zadek termínálu jsou hezké.


Když se procházel po odletové hale, odbavení a příletové hale, vstupní hale, služební hale a místností pro zvláštní hosty a dalších místech letiště, tak se dozvěděl o výstavbě a přípravě letiště na provoz.

Jak vzpomněl, že Vůdce Kim Il Sung několikrát nařídil postavit Pjongjangské letiště až dokonce svého života, tak dodal, že nakonec bylo letiště postaveno. "Cítím velký smutek z toho, že nemohu tento nádherný terminál ukázat Kim Čong Ilovi" řekl a dodal:

Vůdce by byl jistě velmi rád, kdyby se doslechl, že letiště bylo nádherně postaveno a to svépomocí. Vidím jeho úsměv živě před sebou.

Kim Čung Un předal díky dělníkům a vojákům stavitelům, ministerstev a národních institucí slovy ÚV KSP a také všem pracujícím, kteří postavili tento moderní památník éry Songunu, na který můžeme být pyšní před celým světem.

Zdůraznil, že je nutné zajistit dobrý provoz terminálu a vytyčil úkoly, aby se 1. července mohl uskutečnit nádherný otevírací ceremoniál, a aby mohl terminál začít sloužit letectví.

Vyzval srdečně ke stavbě mnoha pomníků, které budou symbolizovat rostoucí a vysoce civilizovanou zemi tím, že se povzbudí tvůrčí zapálení v duchu Korejské rychlosti, která se prokazuje při stavbě terminálu a tím významně oslavit stánek velkého říjnového svátku.




Musím uznat, že když promluví Kim Čong Un, tak je to tak šroubované, že se mi ani nechce věřit, že i on tuší, co to vlastně říká. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat