Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 7. května 2015

Mnoho dětí se uzdravilo v dětské nemocnici Okrju

Pjongjang, 5. května (KCNA) -- Před několika dny zdravotníci Dětské nemocni Okrju v KLDR oživili dítě důstojníka, který slouží na frontové linii v Korejské lidové armádě.

Dítě bylo dopraveno do nemocnice v kritickém stavu.

Ale 40 dní intenzivní léčby v nemocnici dítě uzdravilo.

Kim Heng Bok, matka dítěte řekla KCNA, že její syn byl ubytován v Dětské nemocnici Okrju, která byla postavena se zvláštní péčí Korejské strany pracujících. Řekla: "Můj syn se znovu narodil v socialistickém zdravotním systému".

Han Song Ok, který žije v čtvrti Soun, v městské části Tonghung města Hamhung v provincii Hamgjong řekla, že nemůže zapomenout na dny, kdy doktoři nemocnice se vytrvale snažili dítě uzdravit.

Han Hje Jong, která žije v kraji Rjonggang u města Nampo řekla, že její dcera byla zdarma přivedena k životu a dodala: "Ráda bych od srdce poděkovala váženému Maršálovi Kim Čong Unovi, který zajistil vybudování tak nádherné nemocnice pro děti".

Rodiče Pak Jong Gjonga, kteří žijí v čtvrti Munšin 1., v městské části Tongdeuon v Pjongjangu řekli, že jsou odhodláni ještě tvrději pracovat pro zemi a poznamenali, že jejich dcera se v nemocnice zotavila z těžkých popálenin.



Prostě v KLDR už je také dětská nemocnice. Škoda že jen jedna pro 10 milionů dětí. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat