Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 22. prosince 2014

Ministerstvo zahraničí KLDR odsuzuje obvinění USA ohledně kybernetického útoku

Pjongjang, 20. prosince (KCNA) -- Mluvčí Ministerstva zahraničí KLDR dal v sobotu následující odpověď na dotaz KCNA ohledně obvinění USA proti KLDR stran kybernetického útoku na filmové studio v USA:

Obama, Kerry a další v USA volají po protiopatření v souvislosti s výsledky vyšetřování útoku na Sony Pictures Entertainment, které tvrdí, že je za ním KLDR.

K tomu, aby mohl být obviněn suverénní stát je potřeba jasné důkazy.

Odkaz na minulé útoky je zcela irelevantní a série tvrzení s předem daným cílem, jako např. "podobnost" a "opakování" nemůže nikoho přesvědčit.

Skutek, ve kterém si USA dovolí nařknout KLDR ze zločinu, založený na "závěrech vyšetřování" odhaluje jejich zahořklost proti KLDR.

To dokázal, jako např. při nedávném útoku, výzvou člověka, který se nazývá "zvláštním vyslancem pro lidská práva" USA, filmovým společnostem USA, aby provokovaly vládu KLDR a nechaly ve filmu scény urážející důstojnost Nejvyššího vedení KLDR.

Vládnoucí kruhy USA tvrdě pracují na to, aby odvrátily kritiku vlastní vlády směrem ke KLDR a chtěly o vánocích vypustit do světa film s proti korejskou tématikou. Premiéra tohoto filmu byla zrušena kvůli kybernetickým útokům, což po USA vyvolalo ohlas.

Nikdy neodpustíme těmto nežádoucím elementům, které jsou lačné poškodit důstojnost Nejvyššího vedení KLDR. Můžeme se jim i pomstít a v tom případě legitimně zaútočíme na ty, kdo stojí za činy namířenými proti KLDR a jejich základny, ale nezapojíme se do terorismu a nezaútočíme na nevinné diváky v kinech.

Armáda KLDR má odhodlání a schopnost tak učinit.

Ministr zahraničí USA se bude snažit ospravedlnit výrobu filmu urážejícího důstojnost Nejvyššího vedení suverénního státu tím, že bude vytrubovat řeči o svobodě projevu. Měl by vědět, že podle mezinárodního práva je možno potrestat pomluvu.

Navrhujeme USA, abychom uspořádaly společné vyšetřování tohoto případu za předpokladu, že Washington přestane šířit lživé zprávy.

Máme důkazy, které dokazují, že s tímto případem nemáme nic společného, aniž bychom museli někoho mučit, jak to činí USA.

USA by měly myslet na to, že budou čelit vážným dopadům, pokud odmítnou náš návrh na společné vyšetřování a budou chtít uplatnit protiopatření a říkat, že za útok může KLDR.



To jen pro zajímavost - původní prohlášení MZV KLDR. Celkem mírumilovné. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat