Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 10. prosince 2014

Konal se seminář na téma vesmírné vědy

Pjongjang, 10. prosince (KCNA) -- Ve středu se konal seminář na téma vesmírné vědy a technologie v Kim Il Sungově Univerzitě.

Přítomni byli funkcionáři, vědci, technici a učitelé Národního úřadu pro rozvoj letectví, Státní akademie věd, Akademie sociálních věd, Kim Il Sungovi univerzity, Kim Čekovi Univerzity technologie, Ministerstva pošt a telekomunikace, Ministerstva rybářství, Hydrometeorologické služby a dalších jednotek.

Účelem semináře bylo rozvinout vesmírnou vědu a technologii země na vyšší úroveň co nejdříve pomocí prezentace studií a vědeckou výměnu základních teorií a aplikované vědy vztahující se k vědě a technologii vesmíru a technologie výroby a vypouštění družic a raket.

Bylo přeneseno mnoho stovek studií jednotkami na poli vědeckého výzkumu a vzdělávání, komisemi, ministerstvy a národními institucemi.

Mezi nimi byly studie které se důkladně zabývají nesmrtelnými úspěch Presidenta Kim Il Sunga a Vůdce Kim Čong Ila v oblasti rozvoje vesmírné vědy země a plaností politiky vesmírného rozvoje Korejské strany pracujících a objasňující legální úhel pohledu využití vesmíru pro mírové účely KLDR.

Některé studie se věnovaly vědeckým a teoretickým problémům vyplývajícím z rozvoje nosných raket, průzkumných družic a komunikačních satelitů.

Tucty studií zde byly oceněny pro jejich důležitost v urovnání urgentních problémů na poli vesmírné vědy a technologie.




Docela by mě zajímalo jakými studiemi přispělo Ministerstvo rybářství. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat