Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 11. prosince 2014

Bylo publikováno více jak 80 000 prací oslavujících Kim Čong Ila

Pjongjang, 11. prosince (KCNA) -- Písně vysoce oslavujícího charismatický charakter Vůdce Kim Čong Ila, velké slunce Songunu, a jeho zbožňování lidem je slyšet po celé KLDR století za stoletím.

První hymnus na Kim Čong Ila byla píseň "Zůstaneme věrni po generaci", složená v Džuče 60 (1971). Od té doby bylo složeno mnoho děl, básní, novel, kusů literatury a to až do čísla které v současnosti převyšuje 80000.

Mnoho ód jako "Píseň drahého soudruha Kim Čong Ila" a "Ať žije Drahý Vůdce" se ozývají po celé zemi.

První sbírka básni "Hymnus Února" byla publikována v roce 1974 "Generál se narodil na hoře Bekdu" je typickým dílem.

Kniha dětských písní a básniček "Děti po zemi přinášejí slávu" byla vynikajícím dílem mládežnické literatury v roce 1984 ve které byl Kim Čong Il oslavován jako slunce, které dává hřejivé paprsky.

V roce 1982 byla publikována sbírka krátkých příběhů "Posvátná stopa", která poprvé líčí Kim Čong Ila a byla následována knihou "Slunce vedení", "Štěstí Korei" a "Slavná éra".

Novely znázorňující vznešené rysy Kim Čong Ila byly publikovány rok co rok a nakonec jich bylo několik desítek za několik dekád od první knihy "Moudrost", která vyšla v roce 1990.

Mnoho revolučních bájí v období Tvrdého pochodu a Nuceného pochodu se nakonec vešlo do "Kolekce bájí Zářící hvězdy hory Bekdu" (díly 1 až 5).

Bylo největší poctou a ctí, že byl složen nesmrtelný revoluční hymnus "Píseň Generála Kim Čong Ila" u příležitosti svátku v únoru 1997 (Kim Čong Il se narodil v únoru - pozn. překl.)

Více jako 3560 prací vzpomínajících na Kim Čong Ila bylo vytvořeno a publikováno během 100 denního období státního smutku po jeho odchodu. Za tu dobu bylo vydáno 2660 básní.

Více jak 10000 kusů literatury bylo vytvořeno během 3 let od jeho odchodu.


No ještě teď si mnu oči a nemohu uvěřit. I já se chci hřát v paprscích Slunce Sungonu. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat