Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 27. listopadu 2014

Kim Čong Un navštívil Studio korejského animovaného filmu 26. dubna

Pjongjang, 27. listopadu (KCNA) -- Kim Čong Un, vrchní Vůdce Korejské lidově demokratické republiky na místě vedl Studio korejského animovaného filmu 26. dubna.

Řekl, že přišel navštívit toto animační studio, aby začal čerstvý obrat v animaci a skrze něj vyšlehly plameny tvorby filmů, jelikož filmy hrají důležitou roli ve výchově lidu, nastolují povzbuzující atmosféru v společnosti a pohání revoluci a výstavbu.

Nejdříve se prošel po místnosti zasvěcené historii studia. Poznamenal, že studio bylo založené z iniciativy Kim Il Sunga a pod jeho vedení v září 1957 a vyvinulo se do vedoucího producenta animovaných filmů pod energetickým a detailním vedením Vůdce Kim Čong Ila.

Řekl, že animované pohádky které studio vyrábí jsou populární nejen mezi dětmi, ale i mezi lidmi všech povolání a začínají být známé po světě. Dodal, že tyto filmy jsou lidmi viděny jako jejich společníci v životě a práci.

Poznamenal, že studio vyrábí stovky animovaných pohádek ročně, včetně těch které vypráví o příběhy o Kim Il Sungovi a Kim Čong Ilovi a rozkázal a společný animovaný film na světové škále (dosl. překl.) a vysoce pochválil animátory za věrné provedení své mise, kterou přijali před Stranou a revolucí.

Vytyčil důležité úkoly po té, co si prohlédl ateliéry, pracovny, střižnu a předváděcí místnost a další místa studia, aby se do detailu dozvěděl o výrobě animovaných filmů.

Vyzval studio k radikální změně ve výrobě animovaných filmů a dát důraz na věrnost záměru Strany.

Řekl, že je potřeba vyrábět zajímavé filmy na různá témata a styly vhodné pro děti všech věků a vzdělání a pro myšlení Korejského lidu a jeho pocitů a zdůraznil, že výtvarníci by měli hluboce studovat život a zaměřit se výrobu více filmů, které se budou líbit lidem.

Zdůraznil, že je potřeba vyrábět více animovaných filmů o historii, aby pomohly mládeži a studentům a pracujícím dozvědět se o dlouhé historii, brilantní kultuře a vynikající tradici Korejského národa.

"Chlapec Generál", seriál o 50 dílech, který studio vyrobilo, si získal popularitu mezi dětmi a lidem a řekl, že by bylo dobré jej rozšířit na 100 dílů.

Řekl, že aby bylo možno vyrábět úspěšné animované filmy je potřeba si vybrat správné semínko, odklonit se od opakování a formalismu a postavit zápletku zajímavým způsobem.

Prohlásil, že je potřeba se v animaci zbavit tendencí jako zábavnost a naturalismus, které jsou v rozporu s politikou Korejské strany pracujících ohledně literatury a umění a nastolit politické standardy založené na Džuče.

Podtrhl potřebu modernizovat, zvědečtit a kumpjuterizovat a digitalizovat studio na vyšší úroveň a přijal dobrotivá opatření v tomto smyslu.

Vrchní Vůdce řekl, že animace z KLDR udivují svět pro svoji originalitu, apel, vysokou úroveň a rychlost produkce a jejich animátoři pokročili do světa animace již před dlouhou dobou a plně prokázali svoje umění a vyzval na proměnu KLDR na vůdčího výrobce animovaných filmů se světovými ambicemi.

Byl zde v doprovodu tajemníka Kim Ki Nama .... zástupce ředitele odboru KSP Kim Jo Čong (sestra Kim Čong Una pozn. překl.).




Snad nakonec nenechá zastřelit i vlastní sestru. Jinak celá fotogalerie by se měla zarámovat a tisknout. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat