Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 29. září 2014

Pjongjang v extázi radosti z novinek z Asijských her

Pjongjang, 29. září (KCNA) --Sportovci KLDR zaznamenali chválihodný úspěch na probíhajících 17. Asijských hrách. Do 27. září vyhráli 8 zlatých medailí.

Jejich úspěch vybičoval občany Pjongjangu a dalších částí země do ohromné radosti.

Čong Su Čol, vedoucí oddělení Korejské Univerzity tělesné výchovy řekl KCNA, že svět je zasažen obdivem ke sportu KLDR, který se rapidně rozvijí pod hlubokou péčí Vrchního Vůdce Kim Čong Una.

S očekáváním více zlatých medailí na Asijských hrách řekl KCNA Tong Té San hlavní důstojník Korejské lidové armády:

"My, vojáci mobilizováni k výstavbě Uinsongské ulice vědců, jsme potěšeni ze šťastných novinek o našich hráčích na Asijských hrách.
Pohled na naše sportovce když stoupá vlajka KLDR a hraje národní hymna nás motivuje k velkým činům při stavbě ulice."

Huang Tong Čol, fukcionář Kamgangského poradního výboru řekl:
"Co povzbuzuje zájem mojí ženy jsou výsledky našich žen na hrách. Byla šílená radostí když se dozvěděl, že náš ženský národní tým porazil tým Vietnamu 5:0 ve svém prvním zápase. Když naše sportovkyně získaly 4 zlaté medaile a byly tak lepší než muži.
Já osobně chtěl také tančit radostí z toho, že Čung hak Džin a Kim Či Song získali zlaté medaile ve světle medailí ve vzpírání Om Jun Čola a Kim Un Goka, kteří vytvořili světový rekord. Rád bych vyjádřil díky sportovcům, kteří dodali brilantnosti cti národa a dali naší rodině radost."

Ri Kik Il student Kim Čekovi univerzity technologie řekl, že hlavním tématem konverzace mezi studenty jsou v současnosti novinky z her, o týmech ženských a mužských fotbalistů KLDR, které se dostaly do čtvrt a semi finále.



Koukám, že v Pjongjangu se nám šílenost rychle rozšířila i mezi pracující lid. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat