Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 26. června 2014

Taneční recitál

Bylo 26. června 1999. Vůdce Kim Čong Il navštívil Pěvecko taneční soubor Korejské lidové armdády. Funkcionář ho rychle seznámil s tím, jak si soubor vede. V tom okamžiku se Vůdci vybavilo jméno tanečnice.

"Vím, že bude v srpnu slavit 60. narozeniny. Co kdybychom uspořádali taneční recitál u této příležitosti?". To co řekl toho funkcionáře překvapilo. Ten muž si pomyslel, že zpěvák, nebo hráč na nástroj by mohl uspořádat recitál, ale tanečnici by se o tom ani nemohlo zdát. Když se to dozvěděl Kim Čong Il tak řekl: "Když byla mladá, tak se světově proslavila jako tanečnice."

Funkcionář byl pohnut jak moc ji Vůdce chválil. Byla to konečně dobrá tanečnice. Velký Vůdce Kim Il Sung ji také ocenil pro její tanec - ladné pohyby a nádherný styl. Jednou se Velký Vůdce dokonce zeptal, jestli by nechtěla tančit do padesátky a tanečnice mu řekla, že bude klidně tančit do šedesátky.

"Souhlasím", řekl po té, co se hluboce zamyslel, "je zvláštní mít taneční recital šedesátileté tanečnice."

Nakonec přišel den 60. narozenin té tanečnice. A konal se velkolepý taneční recitál. Když tanečnice vyšla na jeviště tak se jí valily slzy po tvářích, slzy díků pro neskonale dobrotivého Generála, který ji dal tuto velkou poctu.



Tedy recitál této tanečnice musel být opravdový zážitek. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat