Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 6. června 2014

Smysluplné výsledky výzkumu

Pjongjangský institut zeleniny dosáhl mnoha úspěchů ve výzkumu zvětšení výroby zeleniny za účelem naplnění odkazu Generalisim Kim Il Sunga a Kim Čong Ila ohledně zásobování občanů Pjongjangu zeleninou.

Insitu vytvořil výzkumnou skupinu schopných učitelů, který měl vyřešit vědecké a technologické problémy v produkci zeleniny a zajistit jejich implementaci v praxi tak, aby se vyplatily.

Skupina vynaložila mnoho úsilí ke zdokonalení výroby zeleniny po celý rok v bahnem izolovaných sklenících s menším množstvým paliva.

Během tohoto procesu skupina vymyslela metody produkce různých druhů zeleniny jako špenát, salát, pampelišky, cibule ve sklenících od prosince do března a vypěstovala okurky, dýně a rajčata ve vyhřívaném a nevyhřívaném prostředí během jara.

Umožnila také pěstování melounů časného jara a jejich sklizeň v květnu a červnu.

Dosáhla úspěchu v metodě kombinování zeleniny jako cibule, špenát, fazole, brambory a ředkvičky na polích se zelím a kedlubnou a tím zabránila jejich poničení hmyzem a zvětšila výnos.

Skupina také umožnila sklizeň melounů, dýní, okurek a rajčat v desítkách dnů díky umělým růstovým hormonům.

Skupina také začala vymýšlet metodu šlechtění okurky na kořenech dýně, kterým dobře rostou kořeny a řeší problém pěstování nového druhu trávníku.

Skupina neusnula na vavřínech a snaží se své výsledky uvést v realitu.



Trochu mi to připomíná Ceks (cesta k socialismu) - kříženec rajčete a brambory - spodek rajčete, vršek brambory. V každém případě každý Pjongjančan ocení chutné a zdravé hormonální melouny - zbytek země mu přeje dobrou chuť. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat