Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 26. března 2014

Velká senzace

Nikdo se nevzdává

Vystoupení skupiny Moranbong úspěšně pokračuje v Pjongjangu. Vstupenky se rychle prodávají.

Toto je příběh rodiny Ri Kui Suk, obyvatelky Sosongské čtvrti Pjongjangu. Její tchýně vstala dříve něž jindy. Odešla do blízké předprodeje, aby si koupila dva lístky - jeden pro sebe a druhý pro snachu. Chtěla, aby byla první. K její neradosti tam již byla dlouhá fronta. Chtěla někoho požádat o laskavost. Ale většina lidí ve frontě byla staří. Tak si to rozmyslela.

Nakonec přišla na řadu. Naléhala na prodavače: "Jsem stará žena, mohla bych sedět v první řadě?"

"Promiňte stařenko", řekl prodavač, "první řada je vyprodaná". Když nic nepomohlo, tak si koupila lístky, které se na ní dostaly.

Doma se pak dostala do problémů. Její vnučka naléhala, aby šla ona. Ale stařenka jí řekla: "Nepromarním tuto, možná jedinou, šanci vidět Pána. Ty budeš mít ještě mnohem víc příležitosti. Takže si vstupenku nechám."

Pak se dala celá rodina do smíchu.

Toto říkají přespolní hosté

Mezi publikem byli a dva přespolní.

Stařenka z Ongžin vypráví svůj příběh.

"Byla jsem v nomocnici na léčení. Byla jsem u syna, když jsem se dozvěděla to zprávu o tom, že Vážený Maršál Kim Čong Un viděl představení skupiny Moranbong. Měla jsem to štěstí a také viděla toto vystoupení. Jako bych omládla o deset let. Všechny mé nemoci jsou pryč a zase se cítím dobře."

Muž, který přišel do Pjongjangu v obchodní záležitosti viděl toto představení a vykřikl: "Měl jsem den naplánovaný do poslení minuty. Ale odložil jsem práci, aby viděl toto vystoupení. Udělal jsem správnou věc. Vystoupení bylo nádherné a zcela mě okouzlilo. První věc, kterou řeknu doma, bude o nadšení z vystoupení."




Tedy stát ve frontě a trapně se domnívat, že dostanu první řadu to svědčí o malé fantazii autora. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat