Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 7. ledna 2014

Příkladná rodina pomáhající armádě

Rodina Kimů žije na západním pobřeží v kraji Pjonguon a je známá kvůli své pomoci Lidové armádě. Kim Jong Man, hlava rodiny, je vedoucí podjednotky v JZD a jeho ženou je Kim Hje Gjong. Pár má jednoho syna jménem Kim Kum Sok, který je v posledním ročníku střední školy. Je předsedou školní organizace Ligy mládeže.

Teď následuje příběh, proč jsou Kimovi známi jako příklad pomoci armádě.

V zimě, před několika lety šel Kum Sok spolu se spolužáky na pobřeží. Tam viděl jak vojáci pracují na vysoušení. Pracovali tvrdě, i když byla zima. To chlapce zasáhlo.

Doma pak řekl: "Mami, tati! Rozhodl jsem se pěstovat králíky, abych pomohl vojákům a chtěl bych zpívat o jejich hrdinských skutcích ve svých dětských básních".

To bylo něco nečekaného pro jeho rodiče, kteří mysleli, že je stále ještě mladý, aby takto mluvil. Okamžitě chlapce objali.

Jak králíků přibývalo, tak museli postavit víc klecí. Pěstování více a více králíků by byla pro někoho obtíž, ale oni si tuto obtíž vybrali, tak proto ji ani necítili. Často posílal vojákům vařené králíky, králičí rukavice a pásy na ledviny, které sám vyrobil. A vojáci mu s díky odpověděli a ti, co od něj dostali dopisy a říkanky okamžitě odpověděli a vyzvali ho, aby se tvrdě učil, aby se z něho v budoucnu stal někdo.

Když slavili den Songunu v roce 2012, tak chlapec napsal dopis váženému Maršálovi Kim Čong Unovi, který si jej, i přes svoje pracovní vytížení, přečetl. Byla to skutečně velké pocta, kterou Maršál rodině prokázal.

I v současnosti jsou Kimovi příkladem pomoci Lidové armádě vší silou.




Chlapce jako Kim Kum Sok jsme ve škole přímo ... přímo neměli rádi. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat