Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 17. ledna 2014

Láska k dětgem přinesla ovoce

Příběh o členech skupiny železniční sekce

Na úpatí hory jménem Paljongrjong stojí vesnička. Je oddělená od zbytku světa a nemá svojí školu. Děti musí denně chodit do vzdálené školy.

Jednoho v dubnu minulého roku se Džo Mjong Muk, funkcionář železniční pobočky kanceláře Džongču, stavil ve vesnici kvůli jisté záležitosti. Dozvěděl se od sekčních členů, že jejich děti musí chodit do školy dlouhou cestu.

Hned se setkal s pracovníky, aby prodiskutoval jak odstranit tento problém. Nakonec se rozhodli postavit pobočku školy v této vesnici. Věděli, že to nebude lehké, ale hned se do toho pustili.

Vybrali jako místo pro školu slunečné místo hory mezi ovocnými stromy. Potom potřebovali cement, armaturu a další stavební materiál. Jakmile jej dostali a utvořili stavební skupinu z mladých lidí. Funkcionáři železniční sekce přicházeli na staveniště pomáhat.

Za několik měsíců byla moderní a hezká škola hotova.

Její zvon zněl údolím. Vyzváněl pro první hodinu nové školy. Všichni vesničané přišli. Mezi nimi i 80-tiletý muž. Když se dotkl lavice, tak se rozplakal. Pak tento muž zvolal: "Je to jako sen když vidím, jak se zde učí moje vnoučata. Nemusí chodit do daleké školy. Chci poděkovat Korejské straně pracujících za toto všechno. Nikdo jiný by to pro naše děti neudělal!"

Škola začala, ale ještě zbývalo několik věcí k vyřešení, jako například nábytek, školní pomůcky a LCD televize pro účely výuky.

Ve vesnici byla skvělá atmosféra. Děti chodily do školy dříve než jindy, hrály si na hřišti a čistily třídu. Někteří chlapci jeli na kole, aby přivezli učitele. Když se o tom dozvěděli členové skupiny železniční sekce, tak jim koupili nové kolo.

Dobré skutky pracujících skupiny železniční sekce dojaly vesničany, kteří jednohlasně řekli: "Jejich láska k dětem vesnice odráží lásku naší mateřské Strany k dětem, lásku kterou lze přirovnat jen k paprskům Slunce".

*                 *

Když se o skutcích pracovníků železnice dozvěděl 19. prosince vážený Maršál Kim Čong Un tak zařídil, aby se o jejich úspěších dozvěděla celá země.



Pořád nechápu jakou roli hrála KSP ve stavbě školy, neb nápad měli železničáři, mladí školu postavili a žáci dovezli učitele. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat