Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 16. ledna 2014

Diplomati a zástupci mezinárodních institucí a vojenští přidělenci navštívili lyžařský areál Mašikrjong

Pjongjang, 15. ledna (KCNA) -- Diplomati a zástupci mezinárodních institucí a vojenští přidělenci navštívili lyžařský areál Mašikrjong spolu s rodinami.

Prošli se po areálu a dozvěděli se, že vojáci Korejské lidové armády postavili tento lyžařský areál světové úrovně rychlostí Mašikrjong k údivu světa, věrni velké myšlence Maršála Kim Čong Una a jako srdečnou odpověď na jeho vlasteneckou výzvu.

Hotel a vynikající lyžařské služby jsou v harmonii s přírodou a krajina srázů Průchodu Mašik zanechali na návštěvnících hluboký dojem.

Středisko přitahovalo lačnou pozornost návštěvníků jako základna zimních sportovních událostí a jako cíl masových aktivit za jakéhokoliv počasí, ať se jedná o sport, turistiku, nebo rekreaci.

Hosté si prohlédli tratě na lyžování a sáňkování, bruslařský areál a obrovskou světelnou tabuli ukazující údaje o klimatu jako teplotu, vlhkost, tlak a rychlost větru.

Při cestě nahoru a dolu vlekem po 1360 metrů vysokém vrcholku Tehua si cizinci, včetně velvyslance Ruska a Číny v KLDR užili letecký pohled na areál, včetně sjezdovek a hotelu Mašikrjong.

Čínský velvyslanec Liu Hongcai řekl, že je potřeba dojít až sem, aby člověk ocenil areál a pocítit rychlost Mašikrjong. Dodal, že areál je duševní a kulturní poklad lidu. Vyjádřil přesvědčení, duch Mašikrjong povzbudí lid Korei, který se zapojil do budování vzkvétajícího národa a zlepší životní standard lidu pod vedením Korejské strany pracujících vedené Prvním tajemníkem Kim Čong Unem.

Cizinci si užili lyžování a sáňkování.

Ismail Ahmed Mohamed Hasan, Palestinský vyslanec, který vedl skupinu diplomatů, vyjádřil díky jménem diplomatů Maršálu Kim Čong Unovi za to, že jim umožnil užít si příjemný čas na tomto nádherném místě. Kim Čong Un provedl inspekce za účelem úspěšného dokončení areálu v krátkém čase řekl a dodal, že tyto nezapomenutelné dny zůstanou všem v paměti. Popřál pak přátelskému lidu Korei rozvoj a prosperitu.

Hassan Reze Hussejný, vojenský přidělenec Íránské ambasády, který vedl delegaci vojenských přidělenců řekl, že slovo vynikající dostatečně nevystihuje dojem areálu. Řekl, že jako lyžař ví, že celý areál nad světovou úrovní. Dodal, že vojáci KLA bezchybně postavili tento obrovský areál v krátkém čase a zdůraznil, že je to historický zázrak. Dodal ještě, že jako voják nemůže potlačit obdiv a vyjádřil víru, že KLA v budoucnu postaví více podobných památníků pod výjimečným vedením Kim Čong Una.

...
...
...

Noční pohled na jasně osvícený areál hluboko v horách poskytl návštěvníkům potěšení.

Užili si různé aktivity během plavání v hotelu a různorodé zábavné aktivity, tanec a zpěv po celou noc.

Iliana Almaguer Rodrigéz, manželka Kubánského velvyslance řekla, že lyžařský areál byl postaven pod moudrým vedením Kim Čong Una, který je zcela odevzdán práci pro lid. Pogratulovala lidu KLDR, že postavil další památník a dodala, že si jej zcela užila.





No musím uznat, že to vypadá úplně jako v Davosu, tedy vylidněném po výbuchu korejské atomovky. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat