Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 23. prosince 2013

Natočen nový Korejský film

Pjongjang, 20 prosince (KCNA) -- Korejské filmové studio 25. dubna vyrobilo celovečerní film "Malý dům na frontě".

Film pojednává o vojenském doktorovi, který se poctivě vykonává svoji profesi na frontě a pomáhá vojákům. Zastupuje to, odkud pochází milující péče velících důstojníků.

Hrdina filmu Rjom Min pracuje dlouho jako vedoucí polního zdravotního týmu na frontě, věrný vznešenému záměru Vůdce Kim Čong Ila, který se nejvřeleji stará o vojáky. Rjom předává svoji práci Té Ungovi, který zde dobrovolně pracuje po získání titulu.

Té Ung myslí víc na svojí čest, než na svůj pocit zodpovědnosti. Rjom mu tedy zodpovědně předává svojí práci a doufá, že se stane dobrým doktorem vojáků.

Té Ung je hluboce dojat když vidí, jak Rjom pomáhá vedoucím důstojníkům, aby mohli poskytnout vřelou péči vojákům jako by byli jejich rodiče a dobře ví o jejich nejvnitřnějších problémech před ostatními během toho, co denně slézá prudkou horu, aby se dostal na frontu.

Když se doslechl o polním zdravotním týmu, který se jinak sestavuje jen v době války, Té Ung hluboce cítí podle příkladného chování Rjoma, že poctivost k vojákům je založena na velkém soudružství Kim Čong Ila, nejenom na lékařských schopnostech.

Té Ung je zvláště dojat duchem sebeobětování Rjoma, který bez zaváhání leze minovým polem, aby mohl operovat naléhavý případ v den, kdy by měl opustit frontu a myslí přitom víc na soudruha, než na svůj život.

Skrze vyobrazení armádního doktora ztělesňujícího Kim Čong Ilův pohled ba vojáky film impresivně ukazuje, že malý polní tým mediků na frontě je jako velký dům čisté milující péče vojákům.




Kam se hrabe Mrazík - tohle je ten pravý vánoční film. Krásné vánoce a hezký Nový rok! Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat