Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 22. listopadu 2013

Výživné nápoje pro sportvoce oceněny v KLDR

Pjongjang, 21. listopadu (KCNA) -- Různé druhy výživných nápojů podporujících obnovu po zátěži přitahují pozornost návštěvníků v probíhající výstavě národních vědecko-technických úspěchů na ledním stadionu.

Mezi nimi jsou výživné nápoje v prášku Džongjang a fermentované zpracované nápoje deseti druhů složené z laktobacilů, které pomáhají zlepšit trávicí systém a podporují občerstvení po únavě.

Vystaveny jsou tu také toniky obsahující různorodé organické kyseliny, monosacharidy a mikročástice. Tonikum je účinné proti únavě a léčení jater a zánětů. Toto, které vyhrálo zlatou medaili na Čínském Expu 2008, je vyrobeno z extraktů přírodních bylin spolu se silnými antioxidanty a jeho DPPH je 5.5 vyšší ve srovnání se sušeným extraktem z listů ginkgo.

Instantní čaj byl jedním z exponátů, které se těšily zájmů návštěvníků. V čaji se nachází elektrolyty jako např. invertní cukr, kyselina citronová a sůl. Čaj je vyráběn jako sekundární a terciární proces pro jednoduché vstřebání a umožňuje atletům vydržet žízeň a občerstvit se po únavě v několika minutách.

V této souvislosti nám Kim Mjong Su, ředitel oddělení Ministerstva Fyzické kultury s sportu řekl:

"Vystaveny tu jsou nějaké druhy podomácku vyrobených nápojů, které se vyrovnají těm ze zemí známých pro své dobré sportovce.
Nedávné sportovci KLDR zaznamenali úspěchy na mezinárodních a domácích hrách, včetně fotbalu, juda, a zápasu. Ti přitom používali tyto nápoje.
Další druhy nápojů obsahujících přírodní vitamíny a minerály se stávají populárními mezi sportovci KLDR."



Také bych si dal nějaký ten podomácky vyrobený nápoj z kyselin a mikročástic. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat