Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 13. listopadu 2013

Protest proti vysokému představiteli jihu Korei

Pjognjang, 13. listopadu (KCNA) -- Britské politické strany a organizace uspořádaly demonstraci před velvyslanectvím jihu Korei v Londýně jako protest proti cestě vysokého představitele exekutivy do Británie.

Demonstranti včetně osobností z Nové komunistické strany Británie, Komunistické strany Británie (Marx-leninské), Britské pobočky Asociace přátel Korei a Britské asociace pro studium Songunské politiky a další Britové.

Dermot Hudson, předseda Britské asociace pro studium Songunské politiky řekl, že je směšné, že jih Korei pod koloniální správou USA má svoje velvyslanectví, jako by byl legitimním státem. Nazval Park Gun Hje (Presidentka Korejské republiky) diktátorkou, která si usurpovala moc.

Řekl, že konzervativní síly jihu Korei jsou zoufalé ve své snaze zničit Sjednocenou progresivní stranu na jihu Korei a zintenzivňují akce za zničení Svazu učitelů jihu Korei. Následně jednoznačně odsoudil návštěvu diktátorky v Británii.



Tak jsme si zademonstrovali, proslovy pronesli, a pak se dav rozešel - ale pro úplnost, výňatek z nknews:

Londýn: Britská pobočka Asociace přátel Korei (APK) ve čtvrtek zablokovala ambasádu Jižní Korei jako protest proti návštěvě Presidentky Jižní Korei Park Gun Hje ve Velké Británi a proti "okupaci" Korei silami USA.

Zúčastnilo se ji 6-10 členů APK volajících hesla jako "Korea je jedna" a "Pryč s fašistickým režimem", které si natáčeli pracovníci ambasády z oken.
...


Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat