Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 4. října 2013

Umění maskování

Historie protijaponského revolučního odboje je opředena příběhy podobnými pověstem o Presidentu Kim Il Sungovi, velkém muži zrozeném v nebi.

Jedním z nich je záhadný příběh, jak se pod kontrolu mladého Generála z hory Bekdu dostala miliónová japonská armáda díky jeho umění 99 maskování.

Toto se stalo v únoru 1932.

V té době byl zaneprázdněn zakládáním Protijaponské lidové partyzánské armády a obdržel zprávu od politického pracovníka, který byl vyslán do Fuerhe, aby tam podnítil revolučního ducha lidu.

Když o tom hluboce přemýšlel, tak se rozhodl jít do vesnice, i když tím riskoval svůj život.

I když se ho jeho soudruzi snažili upřímně přesvědčit, aby nechodil, tak se vydal do vesnice.

Než odešel, tak řekl: "Jelikož jsme odhodláni se obětovat pro revoluci, tak nám nesmí vadit pracovat na farmě. Musíme se maskovat, abychom mohli odporovat manévrům reakcionářům".

Pak důkladně poučil členy organizace o jejich aktivitách.

Když sloužil na farmě více jak měsíc, tak prošel mnoha zkouškami, kterými procházel lid pracující na farmách celý život.

Když dokončil svoje aktivity jako pomocník na farmě, tak se chladná atmosféra vesnice postupně změnila a vesničané byli uvědomělí.

Pak založil Protijaponskou lidovou partyzánskou armádu a vstoupil do vesnice jako velitel partyzánů.

Vesničané nemohli ověřit svým očím.

Velitel partyzánů vypadal přesně jako ten mladý muž, kdo sloužil na farmě v jejich vesnici.

Byli velmi překvapeni, když věděli, že ten velitel byl také pomocníkem na farmě, který je probudil, aby také toužili po svaté válce za národní osvobození.

Někteří odmítali zvěsti, že jejich velitel byl pomocníkem na farmě a někteří jeho identitu potvrdili.

Nakonec vesničané jednomyslně řekli, že Kim Il Sung byl poslán jako pomocník v přestrojení.

Příběh o tom, že Kim Il Sung ve vesnici Fuerhe praktikoval záhadné umění maskování se pak roznesla a vznikla legenda o Generálu Kim Il Sungovi, který používá 99 způsobů maskování.



Korejci jsou mistři legend. Jeden jeden měsíc pracuje na farmě a oni už mají příběh, jak tím zblbnul milión Japonců. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat