Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 25. října 2013

Jeho radost a starost

"Cítím se divně na veřejných místech" říká Kang Čin U, učitel fakulty fyziky Kim Il Sungovi Univerzity, který se právě přestěhoval do luxusních bytů díky milující péči Maršála Kim Čong Una k vědcům.

V jeho novém domě je jeho radost nezvyklá.

Během obřadu otevření nových bloků bytů, která byla poctěna přítomností váženého Maršála, předal Kang Maršálovi kytici v jménu mladých vědců Univerzity. Je 34-letý doktor vědy. Toho dne se lidé stěhující se do nových bytů fotografovali s Maršálem.

Dr. Kang se stal známým, jelikož se objevil v novinách.

Časného rána 10. října, když jel po schodech do metra, potkal mladého muže, který ho pevně chytil za ruku a volal "Gratuluji Vám doktore. Jste to vy, že ano?". Pak před ním otevřel noviny Rodong Šinmun. "Vezměte si je, to je můj dar pro Vás."

Tyto noviny má stále v knihovně.

"V okamžiku, kdy jsem viděl Maršála tak jsem zapomněl, co jsem chtěl říct, poděkovat mu, a z očí se mi jenom valily slzy".

Jak vzpomínal na tento slavný okamžik tak řekl: "Byl jsem v mnoha zemích na studiích spolu se zahraničními vědci. Jsme trojčlenná rodina a všichni jsme uneseni domem, prostorným a luxusním. Podobné domy se pronajímají za €10000 měsíčně. Chci být ve světě pyšný na svůj dům".

Zajíkající se emocemi jeho manželka řekla: "Rodiče by svým synům a dcerám, kteří zakládají nové rodiny, chtěli dát víc. Maršál pro nás udělal víc než by mohli udělat naši rodiče."

Dr. Kang je laureátem Ceny mládeže Kim Il Sunga a Ceny mládeže Kim Čong Ila.

Čím větší pocta tím větší zodpovědnost je na jeho ramenou. V jeho mysli roste starost, aby naplnil velká očekávání Maršála a lidu.





Doktor má poněkud zkreslenou představu o cenách nájmů v zahraničí. Džuče je věčné!



Žádné komentáře:

Okomentovat