Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 23. září 2013

Konalo se sympozium o písni "Óda na vlast"

Sympozium literatury a umění o na Džuče nové písni "Óda na vlast", se 20. září konalo v Pjonjangském velkém divadle.

Přítomni byli Ministr kultury Pan Čun Nam, předseda Obecného svazu umělců literatury a umění An Tong Čun, umělci a výtvarníci na poli kultury a umění a učitelé vzdělávacích institucí.

Účastníci si poslechli nahrávku písně, které se nedávno objevila, jako populární píseň éry.

Řečníci řekli, že píseň odráží city lásky k domovině, prohlubuje pýchu a štěstí lidu žijící v zemi a utvrzuje odhodlání armády a lidu bránit a navěky oslavit vzácnou vlast. Nazvali píseň pokladem Džuče hudby a nejlepší písní, které se bude předávat z generace na generaci.

Popsali "Ódu na vlast" jako píseň, která může být poslouchána jako poklad velké země vedené nesrovnatelně velkými osobami, jako druhou hymnu podněcující vlastenectví armády a lidu.

Řekli, že píseň živě reprezentuje city Korejců k vlasti a neskutečnou pýchu slunce národa a zdůraznili, že píseň je chvalozpěv Songunské Korei, který bude dlouhou zářit společně s národní hymnou a bude vzorem Džuče orientovaného umění a hudby a dodali:

Píseň vštěpuje pravdu o vlastenectví Kim Čong Ila do myslí armády a lidu. V tom se nachází její velká ideologická hodnota a umění a neuvěřitelná vitalita písně.

Řečníci vyzvali umělce a tvůrce k ztělesnění myšlenky Kim Čong Una ohledně estetiky a provézt čerstvé inovace v tvorbě hudby.


Já myslím, že naši hitmakeři tiše závidí. Jen co složili píseň, tak je z ní druhá hymna a bude populární po generace. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat