Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 10. září 2013

Fakta v dnech založení KLDR (2) - Název odrážející nezávislý a lidový charakter

Korejská lidově demokratická republika!

Tento název, symbol prestiže a slávy našeho lidu, je prostoupen velkou oddaností velkého Vůdce Presidenta Kim Il Sunga.

Před založením republiky, chátra která se drala do revolučních řad, mluvila špatně o jménu "Korejská lidově demokratická republika". Odmítala tento název s tím, že je příliš dlouhý, slovo "lidová" by mělo být odstraněno a slovo "demokratická" nebylo důležité, jelikož se jedná o přechodný výraz.

Někteří lidé říkali, že "Korejská lidově demokratická republika", která má v korejštině 9 písmen (조선 민주주의 인민 공화국 - tedy 11 pozn. překl.), je příliš dlouhá vzhledem k tomu, ze je to název. Jednoho letního dne roku 1948 si President Kim Il Sung zavolal funkcionářům a řekl jim, aby opravili pohled na věc těchto lidí.

President řekl něco v tomto smyslu:

Název je oficiální jméno země. Odráží třídní povahu formy státní moci. Pokud správně pojmenujeme zemi, tak musíme vzít v potaz základní úlohu a nejdůležitější úkol revoluce a pojmenovat zemi tak, aby to vyhovovalo aktuálním podmínkám. Název "Korejská lidově demokratická republika" jasně vypovídá o nezávislém charakteru a vpravdě demokratickém a lidovém charakteru Republiky.

President Kim Il Sung ještě jednou jasně řekl, že bychom měli vybudovat bohatý a mocný a suverénní nezávislý stát na základě sjednocené národní fronty obsahující vlastenecké síly všeho původu a takový stát by se měl stát lidově demokratickou republikou a současně kategoricky odmítl požadavky chátry.

Pod energetickým vedení Presidenta Kim Il Sunga byl zaveden název země jako Korejská lidově demokratická republika, odrážející její nezávislý a lidový charakter. Pod jeho moudrým vedením KLDR rozvinula svojí sílu jako mocná socialistická země, s nezávislou politikou, soběstačnou ekonomikou a obranou.



Docela by mě zajímalo, jaké demokratické a lidové prostředky použili funkcionáři k opravě názorů zmíněné chátry. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat