Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 30. srpna 2013

Novozélandští motocyklisté projeli skrze Gesong.

Skupina Novozélandských motocyklistů, kteří putují z hory Bekdu a horu Halla, projela skrze Gesong a vstoupila do jihu Korei po té, co vystartovala z vrcholku hory Bekdu.

Obřad vyprovození se konal v Panmundžomu 29. srpna.

Na události byl přítomen Pak Kjong Il, předseda Korejsko-Novozélandské asociace přátelství, zainteresovaní funkcionáři, občané města Gesong a členové moto cyklistické skupiny.

Gareth Morgan, vedoucí skupiny řekl, že cílem této cesty je ukázat světu, že Korea se svojí dlouhou historií, je jedna země a stejné hory se táhnou od hory Bekdu k hoře Halla.

Řekl, že během pobytu v KLDR byl velmi uchvácen nádhernou krajinou Korei a jejím lidem, který tvrdě pracuje pro stavbu vzkvétající národ.

Na konci události členové skupiny nastartovali za vřelého rozloučení davu.

Před odjezdem si členové skupiny prohlédl pomník podpisu Presidenta Kim Il Sunga v Panmundžomu.

Také si prohlédl vyjednávací místnost, kde byl podepsán dokument příměří a pavilon Pammun, kde byli obeznámeni s faktem, že armáda a lid KLDR odrazili invazi ozbrojených sil USA a jejich spojenců a dosáhli zářného vítězství.

Toho dne pak skupina překročila demarkační linii.




Rozhodně těmto chlapíkům závidím. Čas od času někdo zblbne Severokorejce na takovou míru, že klidně nechají projít celou zemí. Loni tam byl také Novozélanďan, co mohl pěšky jít z hory Bekdu až kamsi k Pjongjangu. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat