Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 11. července 2013

Vyvinut elektronický rozhodčí systém pro zápasy

Vědci Centra mikroelektroniky Státní akademie věd vyvinuli elektronický rozhodčí systém pro zápasy, první svého druhu v KLDR.

Systém se hlavně skládá z hlavního kontroléru, soudce a světelné tabule.

Věrni vznešenému záměru váženého Maršála Kim Čong Una vědci Centra zkoumali vývoj elektronických rozhodčích systémů pro různé sporty, které jsou některých zemích monopolní.

Výzkumní skupina zahrnovala Profesora Doktora Rju Song Una, ředitele centra a zasloužilého vědce, který má z minula znalost velkoplošných světelných tabulí a multimediálních displejů pro různé sportovní jednotky a jemuž pozitivně pomáhali funkcionáři přilehlých jednotek včetně Ministerstva Sportu a fyzické kultury, Stadiónu Kim Il Sunga, Fotbalového stadiónu Janggakdo a Sportovní vědecké knihovny.

Hrdina práce Dr. Uang Čol Čong, vedoucí výzkumné místnosti, zasloužilý vědec Kim Kuang Ung, Džong Sung Hjok, Ča Čung Hjok a další vědci projevili neúnavnou snahu vyvinout systém.

Úspěšně vyřešili složité vědecké a technologické problémy jako například vyvinout rozhodčí systém podle nových mezinárodních pravidel v krátkém čase. Nový systém může být použit na mezinárodních turnajích.

Centrum mikroelektroniky navrhlo rozhodčí systém pro míčové hry jako fotbal, basketbal, volejbal a stolní tenis a integrované obvody pro použití v elektronických rozhodčích systémech pro těžké sporty, plavání, přespolní běh, střelbu a další události. Vyvinuli také programy a zabudované přístroje schopné srovnání s mezinárodními silami.

Elektronický rozhodčí systém pro zápasy pomáhá hráčům, aby se seznámili s okolnostmi mezinárodních zápasů a tak si ulevili od pocitu duševního útlaku.


To jsem ani netušil, že sportovci KLDR mají pocit duševního útlaku, jelikož neví, jaké mají skóre. No hlavně že to zařídil Kim Čong Un. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat