Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 5. června 2013

Kim Čong Un navštívil prasečí farmu pod velením jednotky 549 KLA

Pjongjang, 2. června (KCNA) --Vrchní velitel Korejské lidové armády Maršál Kim Čong Un, První tajemník Korejské strany pracujících a První předseda Národní obranné komise KLDR, navštívil prasečí farmu pod jednotkou 549 KLA.

Farma byla postavena podle instrukcí Vůdce Kim Čong Ila ze dne 8. května 2006, z jeho hluboké touhy zajistit maso příslušníkům armády.

Kim Čong Un se seznámil s provozem a řízením farmy.

Do detailu se obeznámil s výrobní kapacitou farmy, množství vepřového, které bylo loni vyrobeno a opatřeními k zajištění krmení a elektřiny. Zeptal se, jak farma provedla instrukce Kim Čong Il, aby vyráběla elektřinu z metanu, který se generuje z prasečích výkalů.

Kim Čong Un poznamenal, že Kim Čong Il, který se osobně zapojil do budování farmy a jasně naznačil, jakým směrem by se měla ubírat řekl, že se tu ještě jednou zastaví, ale tento slib už nesplnil.

Prošel se po výkrmně č.1, budově pro posvinčata, výrobně krmení a masně a kombinované kontrolní místnosti a dozvěděl se přitom o chovu prasat a zpracování vepřového.

Ve výkrmně byl spokojený že viděl mnoho prasat a zeptal se, kolik je jich tu chováno, jaká je krmící norma a jaký je výnos obilí na hektar na farmě, která zásobuje tuto prasečárnu.

V budově pro posvinčata se zeptal na procentu úmrtí. V šlechtícím domě vyjádřil uspokojení nad dobrým plemenem a podtrhl důležitost zajištění vhodné teploty při šlechtění prasat a výstavbu dobrého ventilačního systému.

Když podtrhl potřebu chovat prasata na vědecké bázi tak řekl, že farma potřebuje postavit vědecký institut, který by se zabýval vědeckými a technologickými problémy vyplývajícími z chovu a veterinární a a další prací a rozšířit její funkci a roli.

Zastavil se v továrně na výrobu krmiva, kde si prohlédl organické hnojivo, přísady, preventivní léky atd., které farma vyrábí a seznámil se procesem krmení.

Poznamenal, že aby se vyřešil problém krmení, je potřeba současně vyvinout šlechtění a zemědělství a zdůraznil, že je potřeba, aby farma vyráběla v budoucnu více organického hnojiva ve větším množství a posílala jej na příslušné farmy.

Řekl, že to již zdůrazňoval Vůdce Kim Čong Il že, že je možné současně zvýšil výrobu vepřového a výnos obilí pouze za předpokladu, že se zavede cyklický systém výroby v oblasti chovu a zemědělství.

Když se prošel po zpracovatelské továrně, tak podtrhl potřebu vysoké úrovně automatizace a masové výroby různých vepřových výrobků, včetně párů a zaslat je příslušníkům armády.

V ovládací místností podtrhl potřebu zracionalizovat výrobní proces, aby vyhovoval chovu a energeticky prosazovat práci s cílem dostat výrobu vepřového na intenzivní vědeckou bázi, dle požadavků nového století.

Vyjádřil očekávání a víru, že funkcionáři a zaměstnanci farmy budou tvrdě pracovat věrni politice KSP stran chovu dobytka, vyrobí velké množství kvalitního čerstvého a zpracovaného vepřového a zašlou jej příslušníkům armády. Následně se nechal vyfotografovat se zaměstnanci farmy.





Tak se zase Kim Čung Un stavil mezi svými a moc mu to slušelo. Z osobní zkušenosti je mi líto, pokud se nějaké vepřové dostane k vojákům, neb je opravdu nepoživatelné. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat