Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 8. dubna 2013

Znovu jsme se potkali

Časně z rána 6. března si šlo několik lidí zacvičit do parku Rjunkjong. Byli překvapeni, když tam viděli několik vojáků pokládat dlažbu, anebo opravovat obrubníky.

Byly tu i loni a zmodernizovali park tak, aby jeho nová tvář mohla dostát potřebám éry Songunu. Ale nikdo z místních si nevšiml, že odešli.

A teď se tu objevili znovu.

"Taková velká změna přes noc!", zvolal funkcionář Obvodní lidové komise, který tam náhodou byl.

Dozvěděl se, že v šedi rána učinili vojáci úplné zázraky, zatímco většina obyvatel klidně spala.

"Myslím, že ve dne vojáci měli tvrdé cvičení. V takovém nezvyklém mrazu v tomto období. Ale ti muži vstali tak brzo a šli do parku natřít sochy a opravit rozbité dlaždice".

Takových příkladů s vojáky v hlavní roli je mnoho.

Loni dokončili v krátkém čase bagrování dna řeky Pothong a jejího břehu a vybudovali mnoho parků vybavených sportovními přístroji a zábavnými prvky a občanskou vybaveností ve více jak 10 čtvrtích Pjongjangu. Teď přišli znovu zrenovovat a zlepšit parky a místa oddechu v hlavním městě.

Můžeme být ujištěni, že obrana naší země je neporušitelná, a že porazíme spolčené síly imperialismu, když vidíme naše vojáky neúnavně pracovat.

Teď ve všech čtvrtích Pjongjangu rychle probíhají práce za rekonstrukci a výstavbu rezidenčních čtvrtí, parků, míst oddechu, aby uspokojily požadavky nové éry.

Díky vojákům prochází vzhled hlavního města velkou změnou.

Reportér: Pang Kjong Čan


Tak teď už je jasné, proč pomalu polevují výhrůžky z obou stran barikády. Vojáci se museli vrátit na staveniště parků. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat