Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 5. dubna 2013

Spolehlivý odstrašující prostředek proti válce

Důstojníci a vojáci Korejské lidové armády jsou ispirováni jistotou a optimismem konečného vítězství po té, co si vryli do svých srdcí každá slova a fráze ze zprávy Kim Čong Una na plenární schůzi Ústředního výboru Korejské strany pracujících z března 2013.

Naše atomové síly jsou spolehlivým odstrašením a garancí národní suverenity.

Od vynalezení atomových zbraní tu byla studená válka po 70 let a během ní bylo mnoho válek, menších a větších v různých oblastech.

Ale státy, které mají v držení atomové zbraně nebyly nikdy napadeny.

To ukazuje, že nezáleží na tom, kde mají po světě agresoři základny, žádný agresor si nedovolí zaútočit na zemi, která je vybavena schopností agresora přesně zasáhnout atomovými zbraněmi. Čím silnější jsou tyto zbraně, tím větší je efekt odstrašení.

Jen silné atomové síly mohou zajistit mír a prosperitu a šťastný život lidu.

Odhodlání a morálka důstojníků a vojáků KLA zničit nepřítele stoupá do nebes.

Jsou naplněni vůlí nemilosrdně rozbít všechny agresory a jejich pevnosti našimi zmenšenými, zlehčenými a různorodými atomovými zbraněmi.

Čím silnější je naše atomová síla, tím nadšeněji budeme cvičit, abychom se připravili politicky, ideologicky a vojensky.

A tak dáme plný průchod silné revoluční armádě hory Bekdu a spojíme naší zemi za jakoukoliv cenu.

Důstojník KLA Džon Sung Nam

Rodong Šinmun


No já myslím, že tentokrát to KLDR řekla vcelku jasně. Přeloženo do srozumitelné řeči - každé jaro jste si (míněno USA a Jižní Korea) kousek od nás prováděly cvičení a my jsme sice protestovaly, ale nic moc jsme s tím dělat nemohly. Od teď je to jinak. Teď máme atomovku, tak nás už neberte na lehkou váhu.

Možná by se to dalo říct jinak. Do teď nám KLDR hrozila pěstí a my se tomu smáli. Teď má atomové zbraně a smích by nás měl přejít. A to je o co tu jde. KLDR chce teď vidět svět, jak uznává, že má atomové zbraně a chová se k ní podle toho. Například tím, že nepořádá válečné manévry u jejich dveří.

Omlouvám se za neveselou poznámku, ale už mě štve, jak média spekulují a neuvědomují si, že celý tento tyjátr má vlastně hrozně jednoduchou příčinu.

Aby to bylo jasné, já se nezastávám KLDR, ani si nemyslím, že by měla mít atomové zbraně, nota bene by jí měl vládnout někdo z dynastie Kim, jen tak nějak chápu, proč teď dělají mnohem větší povyk než jindy. Prostě proto, že si myslí, že na to mají, a že si to můžou celkem beztrestně dovolit.

Džuče je věčné!

1 komentář:

  1. Komentář ke komentáři:
    Na jednu stranu máš pravdu v tom, že KLDR dává halasně najevo, že má atom, nicméně má to další roviny: zmínky o zmenšených, zlehčených a různorodých atomových zbraní znamenají, že nic takového nemají. A hlavně, USA, Čína i Rusko si uvědomují, že jestliže se KLDR podaří vyvinout/vyměnit/ukrást takové zmenšené atomové zbraně (aby se jim vešly do hlavic raket), bude to průser. Proto to (IMHO) nikdy nedopustí.
    Pavel Mareš

    OdpovědětVymazat