Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 2. dubna 2013

KLDR změní použití existujících atomových zařízení

Pjongjang, 2. dubna (KCNA) -- Mluvčí Společného oddělení pro atomovou energii KLDR podal následující odpověď na otázku KCNA stran strategické linie vytyčené v březnu 2013 na plenární schůzi Ústředního výboru Korejské strany pracujících ohledně současného rozvoje ekonomické výstavby a budování atomových ozbrojených sil, aby bylo možno čelit přetrvávající situaci, stejně jako splnit zákondodržující požadavky rozvoje Korejské revoluce:

Na poli atomové energie čelíme tvrdým úkolům, abychom pozitivně přispěli k vyřešení akutního nedostatku elektrické energie tím, že rozvineme soběstačný atomový průmysl a posilnili atomové ozbrojené síly jak kvalitativně, tak kvantitativně, až do konečného odzbrojení světa, při uplatňování strategické linie zrychlení ekonomické výstavby a budování ozbrojených atomových sil.

Společné oddělení pro atomovou energii KLDR se rozhodlo pro začátek přizpůsobit a změnit využití současných nukleárních zařízení plně v souladu s touto linií.

To bude zahrnovat i opatření pro přenastavení a restartování všech atomových zařízení v Njongbjon, včetně zařízení pro obohacování uranu a 5MW grafitem regulovaný reaktor, který byl zakonzervován a vypnut podle smlouvy dosažené v rámci šestistraných rozhovorů v říjnu 2007.

Tato práce bude započata bez odkladu.



Tak tu máme dvě zásadní zprávy. Prvně, KLDR má 5MW reaktor (jen pro zajímavost, Temelín má kapacitu 2000MW), za druhé KLDR nemá dost energie. No hlavně že má dost raket ke zničení USA a jejich přátel. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat