Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 9. dubna 2013

Kim Jang Gon navštívil Gesongskou průmyslovou zónu

Pjongjang, 8 dubna (KCNA) -- Tajemník Ústředního výboru Korejské strany pracujících Kim Jang Gon navštívil Gesongskou průmyslovou zónu, aby posoudil situaci. V současnosti přetrvává plamenná konfrontace ohledně Gesongské průmyslové zóny, za kterou jsou zodpovědné nepřátelské akce USA a autority jih Korei proti KLDR a jejich kroky směrem k válce.

Kim Jang Gon byl doprovázen zainteresovanými funkcionáři sekretariátu Komise pro mírové spojení Korei a Generálního úřadu pro Centrální vedení rozvoje Speciální zóny.

Kim Jang Gan si prohlédl kancelář Gesongské průmyslové zóny Generálního úřadu, podpůrná centra zóny, a další jednotky a výrobní podniky v zóně. Šel se také podívat na kontrolní bod zóny a centrální linii rozdělující silnici spojující jih a sever podél demarkační linie. Podtrhl, že osud zóny bude záležet na konzervativních autoritách jihu Korei, které ale situaci zhoršují výroky ohledně zóny podkopávajícími důstojnost KLDR.

Ministr obrany jihu Korei otevřeně zveřejnil scénář, ve kterém by byla vyslána speciální jednotka sil USA do zóny s tím, že by se jednalo o operaci na "záchranu rukojmí". Kim Jang Gon přirovnal tuto akci k mezinárodní provokaci, která by ze zóny udělala výchozí bod války.

Vyzval k zachování vojenské připravenosti na nejvyšší úrovni, jak váleční štváči z USA a jihu Korei zintenzivňují kroky provokující válku proti KLDR.

Kim Jang Gon řekl, že díky lehkomyslným krokům válečných štváčů z USA a jihu Korei je nemožné provozovat zónu jako běžně. Na místě se zúčastnil několika schůzek s představiteli z různých oblastí, kde vytyčil detailní úkoly a vyzval je k připravenosti se vypořádat s jakýmkoliv vývojem situace v zóně.


Tak to bývá. Svět měl plnou hubu řečí o tom, jak KLDR nikdy nezavře Gesong, jelikož by přišla o peníze a ejhle, oni ji zavřeli. Opět, nesouhlasím s tím, ale co jiného čekali? Celá tahle akce jasně dokazuje, že KLDR chce být braná vážně. Džuče je věčné!

2 komentáře:

  1. Já jsem spíš zvědav, co se vyklube z prohlášení, že od středy není ručeno za bezpečnost velvyslanců v KLDR...

    OdpovědětVymazat
  2. Už v roce 2009 byl provoz téhle průmyslové zóny přerušen, takže tahle situace není úplně nová. KLDR prostě jen stupňuje vydírání. Ještě se chystají (IMHO) odpálit tu raketu středního doletu, pak se uvidí, co dál. Jinak možný vývoj Kesongu: 1. Korea dá projekt k ledu (KLDR se s Koreou nedohodne) a místo Korejců přijdou Číňani. 2. Pojede se dál, jako doposud, jen si KLDR "vyjedná" vyšší mzdy pro svoje dělníky (bude jim moc sebrat víc peněz). Tak jako tak na tom KLDR nebude tratit.
    Pavel Mareš

    OdpovědětVymazat