Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 12. dubna 2013

Kim Il Sung měl vznešenou osobnost

Pjongjang, 12. dubna (KCNA) -- President Kim Il Sung byl měkko-srdcí otec lidu, stejně jako Vůdce revoluce, největší v celé historii.

Během svého života měl vznešenou osobnost, kterou bychom nenašli u žádného jiného státníka světa. Jediné, co neměl rád, byl privilegovaný život a zvláštní přístup k němu.

Během ozbrojeného protijaponského odboje osobně chodil pro vodu a sekal dřevo, když jeho jednotka pobývala ve vesnicích a říkal, že i když byl velitel, tak byl stýle syn z normální rodiny.

I po osvobození země vedl prostý a šetrný život a tvrdil, že by si měl vařit svoje kroupy, stejně jako druzí. Proto si vroucně potřásal zaolejovanýma rukama dělníků a klečel společně z rolníky, když s nimi pobíral farmaření. Když se setkal s vojáky, tak pozorně poslouchal o jejich úspěších v bojích a novinkách z vesnic.

Lidové vrstvy pro něj byly učitelem a nejšťastnější čas strávil mezi nimi. Jeho lidový původ se projevoval tak, že celý život dělal dlouhé cesty během svých inspekcí pro štěstí lidu, kde s lidem sdílel radosti i strasti.

President prosazoval laskavou politiku, ve které objímal ty, kteří milovali zemi a národ.

Hluboce pohnuti jeho šlechetností a velkorysostí se lidé, kteří se jednou zapojili do zrady, obrátili na cestu vlastenectví.


Tímto článkem bych se omluvil těm, kteří zde čekají novinky ohledně "napjaté" situace stran KLDR. Nic zvláštního se neděje a tak překládám spíš ty z veselejších zpráv KCNA. V každém případě, když jsem viděl paláce na počest Kim Il Sunga, pomníky na každém kroku apod. tak pevně věřím tomu, že Kim Il Sung vedl opravdu prostý život. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat