Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 22. března 2013

Proč jsem tancoval do rytmu Michaela Jacksona se Severokorejským tyranem

The Sun 18/03/2013

Severokorejský diktáror Kim Čong Un je zábavu milující "dítě", který radši poslouchá pop, než aby začínal atomovou válku, říká jeho nový nejlepší přítel Dennis Rodman. Místo aby snil o tom, jak zničí Západ, tak vrchní Vůdce tráví většinu času sledováním amerického sportu a posloucháním diska z 80. let, jak říká tato podivínská basketbalová hvězda.

V exlusivním rozhovoru pro The Sun potetovaný Dennis trvá na tom že "Kim není jeden z těch postav typu Sadám Hussein, který si chce zotročit svět".

"Nechce nikoho zabít, chce jednat o míru."

A po té, co prozradil, že se Kim stal nedávno otcem následníka trůnu Dennis dodal, že tento baculatý despota je nucen chovat se tvrdě vůči západu skupinou šílených generálů, kteří ho obklopují.

Tato bývalá hvězda Celebrity Big Brothera se minulý měsíc stala prvním cizincem, který se mohl projít v Kimově mramorovém paláci v Pjongjangu.

A tvrdí, že se vrátil s nadějnou zprávou pro Presidenta Obamu. Řekl: "Kim mi řekl, abych předal zprávu o které řekl, že je důležitá. Řekl 'řekni Presidentovi Obamovi, aby mi zavolal. Protože já s ním chci mluvit, můžeme to vyřešit.'" Není důvod k válce. Kim nechce nikoho bombardovat."

"Má rád basketbal, stejně jako President Obama, takže mají něco společného a určitě by se našlo víc, o čem by mohli spolu s Obamou mluvit, kdyby mu zavolal, stačí jen zvednout telefon a zavolat."

Ale jestli tento dětinský diktátor může opravdu zastavit válku je něco, čím si ani Dennis není zcela jistý.

I když je komunistický král - polobůh, který je ctěn svými zchudlými lidmi - Kim je viděn mnohými jako nic víc, než louktový princ.

Jako vnuk zesnulého "Velkého Vůdce" Kim Il Sunga - muže, který založil tento stát co nenávidí Západ a jehož narozeniny jsou stále státním svátkem - se stal automaticky koruním dědicem, když jeho otec, Kim Čong Il, zemřel v roce 2011.

Ale již dlouho se šeptá o tom, že opravdovou moc má v rukou nekompromisní armádní elita, která pokračuje v tvrdé linii proti Západu.

Milulý měsíc se nechal 30ti letý Kim vyfotografovat jak vede vojenské cvičení a během té doby státní média oznámila, že ukončila příměří s Jižní Korejou z roku 1953, což signalizuje významnou eskalaci směrem k válce.

Ve stejné době provedl režim testy raket a střel jako předehru k tomu, co mnozí považují schylování se k atomovému konfliktu.

Dennis, 51, který v zemi natáčel dokumentární pořad "Basketbalová diplomacie" o zápase mezi Harlem Globetrotters a týmem Severní Koreji, se ani moc nesnažil zakrýt fakt, že Kim je jen figurka v této ohromné hře.

Řekl: "Poslyšte, musíte mít na mysli, že je to proboha jen dítě. Je v pohodě, normálně se obléká a má rád hudbu, sport a podobné věci."

"Jeho děda postavil tyhle s***ky a potom jeho táta postavil ještě více s***ek, ale on je normální kluk."

"Potřásl jsem mu rukou a říkal mu Kime - neříkal jsem mu Princi vrchní Vůdce, nebo tak něco. Je to šílené, co se mu stalo."

"Když jsem šel s Kimem na basket tak tam bylo 10000 lidí a ještě 25 minut po té co přišel mu lidi tleskali a volali jeho jméno."

"On jim mával, aby přestali, ale oni nepřestali."

"Bylo to šílené, chovají se k němu jako k bohovi. Ale Kim není ten typ jako Sadám, aby chtěl ovládnout svět."

"Nechce nikho zabít a já mu nelezu do za**u, jen předávám zprávu."

"Kim nemluví o válce. Slyšeli jste ho někdy říkat, že jde válčit? Chce dohodnout mír a myslí to vážně."

"Kdyby chtěl začít válku, tak už ji začal."

Transvestita Dennis, který si barví vlasy nejrůznějšími barvami, chodil s Madonou a chvíli byl ženatý s Carmen Electrou, byl na banketu o 15 chodech v jídelně Kimova paláce a řekl, že jedl víc ryb, masa a nudlí, než sní běžný Severokorejec za rok.

Baketbalová legenda, měřící více jak 2 metry, převyšovala Kima o 14 palců a seděla v čele stolu spolu s Kimem a s jeho manželkou, která má ráda Christian Dior, soudružkou Ri Sol Ču.

Je to bývalá zpěvačka, která údajně způsobila rozruch mezi elitou svojí hudební minulostí a nákloností k západnímu oblečení.

Pár se údajně vzal v roce 2009 a má dvě děti, ale tajnůstkářský režim to nikdy nepotvrdil.

Ale Dennis řekl: "Je to krásná žena, elegantní a celkem vysoká na Korejku, skoro 170 cm."

Pak dodal: "Ten palác byl úžasný a všude byl mramor, bylo to neuvěřitelné."

"Neřeknu vám, jestli tam měli zlaté záchody,nebo tak něco, jelikož jsem slíbil Kimovi o těhto věcech nemluvit. Slíbil jsem mu nemluvit o mnoha věcech."

Po večeři se vydali do sálu, kde tančili na hudbu Michaela Jacksona a The Bee Gees.

Dennis řekl: "Byla to cvokařina. Kim miluje disko 80. let, nemůže se ho nabažit. Hrála nám dívčí skupina a bylo nám rozhodně dobře."

"Nemohl jsem uvěřit, jak moc jsme spolu mluvili. Miluje basketbal a řekl mi, že nosil triko s číslem 91, když byl ještě kluk."

"Zmínil jsem se o Magic Johnsonovi a on se zeptal, kdo to je. Bylo to vtipné, jelikož on on je moc mladý, aby si ho pamatoval"

Dennis přiznal, že viděl chudobu a represe, které učinili z KLDR nejizolovanějčí zemi světa. Řekl: "Říká se, že tam jsou vězeňské tábory, ale to se neděje jen v Severní Koreji. Ale není to jen o tom."

"Když jste v Koreji nebo Číně, tak tam pořád lidi někam spěhají. Nesmějí se, jelikož pořád spěchají. Neznamená to, že je jim zle."

Dodal:"Máme s Kimem hodně společného. Je opravdu v pohodě. Pozval mě zpátky na šest dnů na prázdniny v srpnu."

"Určitě pojedu, nemůžu se dočkat. Budu bydlel v královském paláci."


Džuče je v pohodě!

Žádné komentáře:

Okomentovat