Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 19. března 2013

Lukostřelba ve středu zájmu v KLDR

Pjongjang, 19. března (KCNA) -- Kim Čong Un, vrchní Vůdce Korejské lidově demokratické republiky, i když je velmi zaneprázdněn nekonečnými inspekcemi frontových jednotek, se nedávno podíval na zápas v lukostřelbě sportovního týmu 25. dubna a sportovního týmu Amnokgang a nechal se s jejich hráči vyfotografovat.

Od dávných časů se v Koreji lukostřelba považovala za důkaz statečnosti a štědrosti. Ve středověku byla jedním z bojových umění, spolu s jízdou na koni, šermířstvím a hodem oštěpem.

Lukostřelba byla povznesena na novou úroveň v době království Kogurjo (roku 277 před Kristem až L.P. 668). Král Tongmjong, zakladatel Kogurjo, byl korejsky nazýván Džu Mong, což znamená mistr ruční lukostřelby.

Od roku 1960 je lukostřelba jednou ze sportovním událostí v KLDR. KLDR se ukázala úspěšná na mezinárodních turnajích.

Ri Čol Hjon, vrchní trenér týmu Amnokgang, řekl KCNA:
"Mám v plánu rozvinout národní lukostřelbu na vyšší úroveň než v 70. a 80. letech minulého století. Jsem si jistý, že je to tak možné v KLDR.
Tým vynaložil mnoho úsilí v přechodu na trénik lukostřelby na vědecké bázi."

Inspirováni výzvou Kim Čong Una, aby vyhráli každý lukostřelecký zápas světového poháru, zintenzivněli hráči a trenéři trénink v nadšeném duchu.

Kang Hui Rjon, 19ti letý lukostřelec řekl:
"Jsem poctěn, že jsem mohl být vyfotogtrafován s Maršálem Kim Čong Unem.
Splatím mu jeho důvěru v nás dobrými výsledky v mezinárodních zápasech"




Takže po té, co celý korejský lid zahořel láskou k jízdě na koni po návštěvě Kim Čong Una na závodišti, nám korejský lid zahořel láskou k lukostřelbě. Oboje se bude hodit ve válce s imperialisty, až dojde benzin a náboje. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat