Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 5. března 2013

Jasponsko odsouzeno za popírání svých minulých zločinů

Pjongjang, 5. března (KCNA) -- Japonští reakcionáři v současnosti utíkají od odpovědnosti za své minulé zločiny, především pak sexuální otroctví.

Současný japonský premiér Abe odhalil svůj záměr revidovat "Prohlášení z Kono", které přiznává, že Japonská armáda se podílela na sexualáním otroctví během druhé světové války.

V tomto ohledu Americká sněmovna reprezentantů vyjádřila obavu s touto politikou Abeho kabinetu a vyzvala jej, aby se omluvil za tyto zločiny.

Tyto zločiny jsou považovány na nejhnusnější a nejbrutálnější v historii.

Japonští imperialisté vytvořili systém sexuálního otroctví, aby podpořili válečnou touhu armády a její vojenskou připravenost.

Okolo 200 tisíc Korejských žen, včetně dívek, bylo přinuceno sloužit jako sexuální otrokyně Japonské armády v Koreji, Číně, Indonesii, Barmě, Singapuru a dalších místech světa okupovaných Japonskem během války.

Těsně před Japonskou porážkou jeho vojáci zašli tak daleko, že jedli jejich maso, většina žen pak byla zavražděna, nebo se zasebevraždila.

Japonské odmítání přiznání těchto zločinů se dotýká rozhořčení nejen od Korejců, ale také od lidu světa.



Tento článek publikuji jen proto, že nemine den, aby KCNA nevydala alespoň jeden, ale spíše dva a více článků, kde nabádá Japonsko k omluvě. Tak ať si také užijete. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat