Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 11. ledna 2013

"Vydat za sto", moto KLA

Pjongjang, 11 ledna (KCNA) -- Drahý vážený Kim Čong Un ve svém Novoročním poselství řekl, že tento rok, ve kterém si připomínáme 50. výročí hesla "Vydat za sto", které popularizoval Kim Il Sung, a které je důležité k naplnění zásadní změny v posilování revolučních ozbrojených sil a jejich bojové připravenosti.

V době, kdy Kim Il Sung vytyčil toto heslo, byla světová situace značně napjatá. Po Karibské krizi se začaly USA zaměřovat na Asii a zvláště na KLDR.

Aby se s tím bylo možno vyrovnat, vytyčil President jedinečnou linii, po které najednou začal ekonomický rozvoj a budování obrany a zburcoval v tomto směru lid.

Aby podpořil KLA (Korejskou lidovou armádu), provedl nespočet inspekcí a návštěv frontových jednotek.

Když 6. února Džuče 53 (1963) navštívil pozici na hoře Tedok, tak podtrhl potřebu proměnit pozici na pevnost, zintenzivnit výcvik a vyzbrojit vojáky revolučními myšlenkami, aby se z nich stali vojáci co "vydají za sto".

Vůdce Kim Čong Il se velmi snažil naplnit tento odkaz v armádě. Jeho energetické vedení proměnilo KLA na neporazitelnou armádu.



Správně to zařídil Kim Il Sung. KLA je s přehledem největší armáda světa, jelikož tabulkově každý voják je vlastně sto vojáků. Jak se takový voják třebas vejde do tanku netuším. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat