Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 22. ledna 2013

Heslo podporující vlastenectví

Pjongjang, 22. ledna (KCNA) -- "Studujme pro Koreu" slouží jako vlastenecké heslo, kterého by se měl držet korejský v době vědomostní ekonomiky.

Heslo vytyčil Vůdce Kim Čong Il před 60 lety, když studoval na Mangjongde revoluční škole, vzdělávací intituci pro děti revolučních mučedníků.

Během času na škole se velmi zajímal o povzbuzení zájmu studentů o studium, aby mohli nabrat vzdělání nutné pro Korejskou revoluci.

V lednu Džuče 42 (1953) stanovil heslo "Studujme pro Koreu" na schůzi podjednotky Svazu dětí a řekl, že heslo razí myšlenku, že všichni studenti by se měli vzdělávat, aby ještě více oslavili Koreu jako věrní synové a dcery Presidenta Kim Il Sunga.

Podtrhl potřebu následovat revoluční linii Presidenta a dobře pochopit Korejskou historii, zeměpis a kulturu, stejně jako situaci země.

Od té doby heslo podporuje školáky a mládež ke studiu a dosahování dobrých výsledků. Také povzbuzuje pracující k tvrdému studiu pro prosperitu země.

Heslo prokazuje svojí vitalitu tím, že stále inspiruje armádu a lid KLDR, aby dynamicky pokračoval směrem k budování prosperujícího socialistického národa.



Lenin řekl, učit se, učit se, učit se a moc to nefungovalo. Kim Čong Il řekl jen studujme a výsledek se dostavil hned. Kam se na Kima hrabe Lenin. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat