Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 19. prosince 2012

Kim Čong Il, nesrovnatelně velký muž (10)

Pjongjang, 19. prosince (KCNA) -- Vůdce Kim Čong Il měl široké vojenské znalosti a neskutečnou sílu velet ozbrojeným silám.

Maršál Dnitrij Jazov, bývalý ministr obrany SSSR řekl, že byl hluboce dotčen Kim Čong Ilovou vyjímečnou vojenskou moudrostí, genialitou a vynikající znalostí.

Kim Čong Il zcela načerpal existující vojenské teorie a myšlenky a byl dokonale kompetentní v oblastí posledních vojenských vědeckých poznatků a současných technologií.

Byl autorem mnoha prací na téma vojenství, které se týkaly myšlenek vojenských principů Džuče, jejich hlavních rysů a výhod, faktorů vítězství ve válce, budování armád, bojových metod apod.

Jeho znalost vojenství zahrnovala všechny zbraně od letedla po tank.

Jeho znalost si vysloužila uznání od zahraničních vojenských vědců.

Když v roce 2001 navštívil Rusko, President Vladimir Putin mu ukázal Chričevské výzkumné centrum, Omskou továrnu na stroje, Čkolovský komplex výroby letadel, které nejsou otevřené pro jiné hlavy států. Když ho ruští funkcionáři provázeli po továrně, byli udiveni jeho hlubokou znalostí pokročilých vojenských věd a technologií a vojenského materiálu.



Kim Čong Il prostě teoreticky uměl řidit tank i letadlo, ale jelikož se bál letání a neměl rád hluk, tak o tom jen zasvěceně psal. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat