Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 6. listopadu 2012

Rodong Šinmun vyzývá k urychlenému rozvoji softwérového průmyslu

Pjongjang, 6. listopadu (KCNA) -- Soutěž o rozvoj mezi zeměmi přesně znamená soutěž o hledání a vývoj nových oblastí k zajištění klíčové základní technologie, píše denník Rodong Šinmun v hlavním článku.

Technolgie světové dominance slouží jako hlavní výhoda ekonomické obnovy, zlepšení životního standardu lidu a vylepšení obrané schopnosti poznamenává článek a dodává:

"Softwérový průmysl pomáhá neustále vytvářet zdroje znalostí a myšlenkové produkty obrovské hodnoty, vedoucí zemi ke kultivaci síly a zajištuje garanci prosperity a hodnojnosti.
KLDR se může v blízké budocnousti stát vědeckou a technologickou mocností co předběhne ostatní země světa ve vývoji softwéru.
Žádná země světa nemá tak dobře regulovaný systém zvdělávání talentů jako KLDR.
Má takové vzdělávací instituce jako Univerzitu Kim Il Sunga, Technologickou Univerzitu Kim Čeka, Státní akademii věd a mnoho talentovaných intelektuálů, kteří dostali možnost se vzdělávat bez zaplacení halíře v nejvyspělejším socialistickém vzdělávacím systému.
Tento talent je zárukou prosperity.
Žít v závislosti na vědě a technologii je cesta zabezpečení prosperity vhodná pro mozky a tělesnou konstituci Korejců a socialismu korejského stylu.
Je záměrem Korejské strany pracujících bezmezně investovat v oblasti vědy."

Článek vyzývá k výchově dalších talentů.



No nevím, jak dalece je programování vhodné pro tělesnou konstituci Korejců, ale v zemi, kde jen 10% populace má mobilní telefon, 1% obyvatel má počítač a 0% populace má přístup na Internet je skoro vyloučené, že se stane softwérovou velmocí, i když má celkem 2 dobré univerzity. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat