Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 23. října 2012

Stánky s fastfoodem postaveny v Pjongjangu

Pjongjang, 23. října (KCNA) -- Rozličné stánky s rychlým občerstvením se objevily na ulicích Pjongjangu, včetně křižovatky Tongmun a čtvrti Tedonggang. Stánky nabízejí kolemjdoucím různé druhy rychlých pokrmů.

Ri Kjong MI, učitelka střední školy Okrju, řekla KCNA:

"Na cestě ze školy domů jsem se zastavila v jenom stánku poblíž místa kde bydlím, kde se prodávají jídla jako ražniči, smažené noky a pařený chléb plněný zeleninou.
Většina zákazníků jsou paní domácí jako já. Moje děti a manžel mají rádi jídlo, které donesu ze stánku. Když čekám hosty, tak si ve stánku objednám jídlo."

Jang Mjong Šim, sekční šéf Pjongjanského úřadu veřejného stravování řekl:

"Jsem potěšen, že mnoha lidem chutná jídlo ze stánků. Postavili jsme různé druhy stánků podle druhů jídla v nich nabízených, včetně grilovaného masa, lívanců, noků, chleba a párků a přiřadily jim schopné kuchaře, abychom zlepšili kvalitu občerstvení.
Stánky pokytují potěšení občanům Pjongjangu na cestě z a do práce. Budeme se více snažit v budoucnosti nabízet občanům lepší jídla."



Na cestě z a do práce je potřeba se občerstvit a tímto káráme paní Ri, která zneužívá stánky pro pohoštění ilegálních hostů. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat