Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 3. října 2012

KLDR si připomněla Mezinárodní den starců

Pjongjang, 1. října (KCNA) -- V pondělí, Mezinárodní den starců, se tu konaly pestrobarevné události.

Národní symfonický orchestr pořádal umělecké vystoupení v Lidovém divadle jako připomínku tohoto dne.

Koncert ocenili Jang Hjong Sop, Kual Pom Go, Min Kjong Dok a další, váleční veteráni, zasloužilé osoby a starci města Pjongjang a zahraniční diplomaté a členové zahraničních misí mezinárodních organizací.

Koncert začal orchestrální skladbou "Óda Maršálu Kim Il Sungovi". Na scéně zazněla pestrobarevná čísla včetně skladby "Náš Generál je nejlepší" a symfonická báseň "Nekonečné toužení".

Stejného dne starci strávili šťastný den v parcích a zabavních centrech.

Na pitoreskním břehu řeky Tedong se uskutečnili soutěž v rybaření a také lidová zábava a sportovní hry a v parku Phol se uskutečnily sportovní hry pro starce.

Veselé taneční párty se uskutečnily na každém vyhlídkovém místě, včetně Odpočinkového parku Moranbong a promenády řeky Tedong a přispěli k dobré náladě.

Starci se dočkali upřímných služeb v centrech veřejného stravování, jako například v restuaraci Okrju a dalších zařízeních.

Funkcionáři Strany a silových orgánů předali toho dne materiály denní potřeby a materiální pomoc válečným veteránům, zasloužilým starcům a asylantům domů pro dlouhověké.

V provinciích se toho dne konaly podobné akce.





Starci to mají holt v KLDR dobré. Zasportují si, udělají si veselou taneční párty a navrh, pokud jsou zaslužilí, dostanou materiální pomoc. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat