Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 22. října 2012

Kim Čong Suk, matka dětí revolučních mučedníků

Pjongjang, 19. října (KCNA) -- Drahý vážený Kim Čong Un poslal dopis "Děti revolučních mučedníků se stanou spolehlivou páteří Songunské revoluce, která dá stálé pokračování rodu Mangjongde, rodu hory Bekdu" učitelům a studentům Revoluční školy Mangjongde a revoluční školy Kang Pan Sok u 65. výročí založení.

V dopise píše, že Kim Čong Suk, protijaponská válečná hrdinka, byla velkou učitelkou dětí revolučních mučedníků a vedla je svojí péčí, aby se z nich staly následníci revoluční věci.

Během období od od protijaponského odboje do budování nové společnosti v osvobozené Koreji, s sebou Kim Čong Suk vždy měla zápisník, kam si poznamenávala rodná místa, adresy a jména dětí padlých partizánů.

Denník si začal vést po té, co slyšela příběh o tom, jak Kim Il Sunga věnoval svoji deku členu Dětské unie, kterému byla zima a daroval mu peníze na oblečení.

Během ozbrojeného odboje měla tento zápisník stále u sabe zabalený v mastném papíru a pravidelně v něm přepisovala údaje, jakmile začaly vadnout.

Po osvobození země byla na příkaz Presidenta založena Mangjongdeské revoluční škola, a mnoho důstojníků dostalo za úkol najít děti revolučních mučedníků, kteří by v ní studovaly.

V té době Kim Čong Suk informovala funkcionáře o místě pobytu dětí, a důsledně je požádala, aby bez zaváhání přivedli tyto děti.

V sprnu 1947 se s dětmi setkala ve škole a ověřila jejich jména podle zápisníku.

Díky milující péči Kim Čong Suk se děti revolučních mučedníků dostaly pod péči Presidenta a vyrostly jako pilíř Songunské revoluce.


Kim Čong Suk tedy byla i taková pochodující matrika, kterou všichni rádi viděli. Jen mi stále uniká, jak souvisí deka s psaním zápisníku se jmény dětí partizánů. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat