Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 15. října 2012

12. ročník Lidového sportovního utkání se započal

Pjongjang, 12. října (KCNA) -- 12. ročník Lidového sportovního utkání se v pátek započal v KLDR příslušným ceremoniálem na stadionu Kim Il Sunga.

Soutěž je rozdělena do skupin sportovních týmů a amaterských sportovců. Účastníci budou soutěžit v různých sportech jako fotbal, basketbal, volejbal, stolní tenis, běžeckých závodech na různých místech Pjogjangu.

Přítomni byli vicepremiér Kim Jong Čim, Ri Jong Su, vedoucí odboru Ústředního výboru Korejské strany pracujících, zainteresovaní funkcionáři, funkcionáři ministerstev a národních institucí, sportovci a pracující.

Kim Jong Čin ve své blahopřejné řeči řekl, že soutěž se uskuteční jako připomínka silného a neochvějného odhodlání všech účastníků oslavit vedoucí úspěchy velkého generalisima Kim Čong Ila a Kim Il Sunga v rozvoji sportu a budování sportovní velmoci, věrni vznešenému záměru drahého váženého Maršála Kim Čong Una.

Ministr tělovýchovy a sportu Pak Mjong Čol ve své řeči potrhl potřebu přiložit význam sportu po celé zemi a vyzval závodníky, aby překonali rekordy a standardy podle techniky, kultivované dennodenním tréninkem.




Tomu říkám závody, když se tam skáče padákem. To nemá ani Olympiáda. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat