Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 21. září 2012

Zásluhy Kim Čong Suk v budování armády

Pjongjang, 21. září (KCNA) -- Korejská revoluce začala a vítězně pokračovala ve zbrani a její dlouhá minulost je spojena s nesmrtelnými zásluhami Kim Čong Suk, protijaponské válečné hrdinky.

Nam Kjong Čon, první zástupce kurátora Korejského revolučního musea řekl KCNA:

"Byla to neochvějná víra Kim Čong Suk dosáhnout národního osvobození a uspíšit konečné vítězství revoluce skrze sílu zbraní.
Od svého mládí, když začala svoji dráhu revolucionářky, se plně oddala vojenským záležitostem za svobodu a osvobození země.
Během protijaponského ozbrojeného odboje prokázala svoji mušku, tajemnou strategii a odvahu v mnoha bitvách, včetně bitvy o Žinanča, Laolingu, Liudaogou, Liukesongu a Čiažinzi.
Po osvobození země zpod Japonské koloniální nadvlády se zasvětila budování pravidelné armády.
Aby položila základy obraného průmysl, podnikla mnoho inspekčních cest do továren na munici a přikládala velký význam výcviku vojenských důstojníků v Pjongjangské škole a dalších vojenských akademiích.
Také usilovně pracovala na budování leteckých, námořních a tankových sil, věrna linii Presidenta Kim Il Sunga o budování na Džuče postavených revolučních ozbrojených silách.
Zásluhy Kim Čong Suk na Sungunské revoluci budou navždy zapsány v kronice národa spolu s důstojností KLDR."





Tak teď se nenajde nikdo, kdo by zpochybnil přínos Kim Čong Suk na Songunské armádě KLDR, i když tedy vlastně zemřela dřív, než vůbec Songun vznikl. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat